Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Twitter a invatat araba

Tags: twitter, araba, limbi, persana, urdu, ebraica

Si nu chiar singur. Gratie eforturilor a peste 13.000 de voluntari din lumea intreaga, Twitter este disponibil acum si in limbile al caror sistem de scriere si citire este de la dreapta la stanga. Este vorba despre araba, ebraica, urdu si persana.
Foarte multi voluntari, de la tineri libanezi pana la studenti egipteni, iranieni sau pakistanezi, si-au concetrat eforturile pentru a face posibila implementarea limbilor cu scriere de la dreapta la stanga pe reteaua de microblogging.


Aceste limbi au constituit insa o adevarata provocare pentru Twitter, care s-a confruntat in special cu bariere tehnice. Inginerii companiei au fost nevoiti sa creeze un set special de instrumente pentru a permite scrisul de la dreapta la stanga. In plus, aceste limbi sunt utilizate in zone unde Twitter-ul este blocat.    

„Toate aceste eforturi ne arata cat de mare este dorinta oamenilor de a face Twitter-ul accesibil si pe intelesul comunitatilor lor”, se arata intr-un post pe blogul companiei.

Cele patru limbi se alatura astfel limbii tailandeze, acestea fiind singurele sisteme cu scriere si citire de la dreapta la stanga disponibile in centrul de traducere al Twitter. Iar aceasta completare face ca numarul de limbi disponibile pe Twitter sa creasca la 28.   

Platforma de microblogging s-a dovedit a fi o adevarata forta in Primavara Araba, insa mesajele transmise nu erau in limba nativa. Daca ar fi fost, se prea poate ca revoltele din Orientul Mijlociu sa fi avut o amploare inca si mai mare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016