Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unor turisti le-a fost refuzat accesul in SUA dupa ce au postat un tweet incriminator

Tags: tweet, twitter, statele unite, turisti

Cei care isi planifica o vizita in Statele Unite vor trebui sa fie atenti ce anume posteaza pe site-urile de socializare de acum inainte.
Doi turisti irlandezi au fost nevoiti sa se intoarca acasa de pe aeroportul din Los Angeles, fiindu-le interzis accesul in SUA deoarece unul dintre ei postase un tweet prin care declara ca “va distruge America”.
 
Leigh Van Bryan, un manager de bar in varsta de 26 de ani, postase cu cateva zile in urma un mesaj pe Tweeter care suna in felul urmator: “Sunt liber saptamana asta pentru o barfa mica/pregatiri inainte sa merg si sa distrug America”.
 
Acesta a declarat pentru ziarul The Sun ca el si prietena sa Emily Bunting au fost opriti la sosirea pe Aeroportul International din Los Angeles, fiind apoi trimisi acasa. El sustine ca a fost tratat asemenea unui terorist, cu toate ca a incercat din rasputeri sa convinga autoritatile americane ca acela nu fusese un mesaj rau intentionat la adresa Statelor Unite.
 
Asociatia Abta, care reprezinta companiile de turism din Marea Britanie, este de parere ca turistii trebuie sa invete sa fie extrem de atenti atunci cand discuta despre calatoriile pe care urmeaza sa le faca, indeosebi dupa atentatele din 11 septembrie 2011. Turistii sunt avertizati sa nu ridice suspiciuni de vreun fel atunci cand vine vorba de o calatorie in SUA.
 
Postarea unor mesaje ce pot fi considerate a fi “amenintatoare” nu va fi trecuta cu vederea de autoritatile americane. Exista numeroase exemple de turisti care au fost opriti pe aeroporturi pentru ca au “glumit” ca ar avea o bomba in bagaje, ceea ce demonstreaza ca simtul umorului nu este apreciat in astfel de situatii.
 
Leigh Van Bryan nu este singurul care a avut de suferit de pe urma unui tweet prost interpretat. In ianuarie 2010, un alt individ a fost amendat cu aproape 3.000 de lire sterline deoarece postase un mesaj conform caruia ar urma “sa arunce in aer” Aeroportul Robin Hood din Doncaster daca acesta nu ar fi redeschis in timp util.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016