Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Shopping de ultima generatie: IBM a creat o aplicatie AR destinata cumparaturilor

Tags: shopping, aplicatie, ibm, aplicatie ar, cumparaturi

Companiile traiesc pentru clienti, dorinta lor cea mai mare fiind aceea de a sti ce anume isi doresc acestia pentru a le face intocmai pe plac. Daca Facebook le poate oferi cateva date in acest sens, o noua aplicatie este in masura sa le aseze totul pe tava si sa revolutioneze modul in care se fac cumparaturile.
IBM Research se pregateste sa lanseze prototipul unei aplicatii de mobil care lucreza asemeni unui asistent personal de shopping. Aplicatia mobila poate fi branduita de catre retaileri si oferita in dar clientilor pentru ca acestia din urma sa o utilizeze la cumparaturi.

Pentru asta consumatorul trebuie sa descarce aplicatia pe smartphone sau tableta, sa se inregistreaze si sa isi creeze profilul de shopping introducand elemente importante pentru el (de la ingredientele produselor pana la tipul ambalajului). Pe baza acestor elemente, aplicatia poate identifica exact produsele cautate oferind informatii detaliate despre  ingrediente, pret, recenzii si discounturi active.  

De exemplu, un cumparator interesat de cereale pentru micul dejun ar putea sa specifice in aplicatie cateva criterii de selectie, precum o cantitate redusa de zahar, cu recenzii bune si aflate in promotie. In timp ce cumparatorul scaneaza cu ajutorul camerei foto a smartphone-ului raftul din magazin unde se afla cerealele, aplicatia AR va identifica acele cereale care intrunesc conditiile impuse.

Consumatorii pot de asemenea sa introduca in aplicatie informatii din retelele de socializare precum recenzii de produs si comentarii ale prietenilor. Preferintele lor vor fi stocate si adaugate informatiilor existente pentru a crea un profil al preferintelor la cumparaturi cat mai complex.

„Aceasta aplicatie le va permite utilizatorilor sa ia decizii foarte precise si foarte corecte in ceea ce priveste produsele pe care le achizitioneaza”, spun cei de la IBM Research.

In schimb, aplicatia ii va ajuta pe retaileri sa creeze campanii de marketing foarte targetate – luand in calcul informatii, cupoane ori sugestii legate de produs – care sa fie foarte bine primite de catre consumatori. De asemenea, aplicatia le va oferi detalii legate de preferintele consumatorilor si trendul acestor preferinte.

IBM are in plan sa lanseze aplicatia pana la finalul acestui an.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016