Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ar arata Wi-Fi-ul, daca l-am putea vedea

Tags: internet, wi-fi, unde wi-fi, cum arata wi-fi

Desi Wi-Fi-ul este invizibil, stim cand functioneaza. Unii oameni si-au dezvoltat si un simt ca al liliecilor cu ajutorul caruia pot detecta unde este semnalul mai puternic si pe ce masa din cafenea sa-si aseze laptop-ul. Artistul si cercetatorul Mickolay Lamm a mers insa mai departe, vrand sa vada cum ar putea arata acele unde pulsande care ne aduc calculatoarele la viata.
„Am facut o cautare pe Google, ‚Si daca as putea vedea Wi-Fi-ul?’ si nu am gasit nimic”, declara Lamm, citat de fastcoexist.com. „Asa ca m-am decis sa fac singur reprezentarea grafica”, a adugat el.
 
Cercetarea efectuata a podus imaginile pe care le puteti vedea si voi, dupa ce au fost initial postate pe MyDeals.com. Cu ajutorul unui astrobiolog de la NASA, Lamm a folosit imagini 3-D din washington D.C., pentru a recrea marimea si frecventa undelor.
 
Wi-Fi-ul este un camp energetic cu o frecventa mai scurta decat a undelor radio, dar mai lunga decat a microundelor. Lamm si colaboratorea lui au decis sa foloseasca rosu, portocaliu si galben pentru a arata canale diferite Wi-Fi, care formeaza un camp sferic care poate ajunge la 20-30 de metri de router.



Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016