Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce fac romanii cu smartphone-urile lor

Tags: romani, smartphone, studiu gfk, aplicatii smartphone

Romanii par sa aiba o atractie deosebita pentru tehnologie si gadget-uri. Se vede in cifrele vanzarilor la produsele electronice si se vede in atitudinea lor fata de acestea, atitudine reflectata in cel mai recent studiu al GfK despre comportamentul de utilizare ale detinatorilor romani de smartphone-uri.
70% dintre utilizatori considera tehnologia moderna foarte interesanta si incearca sa o foloseasca cat mai mult posibil. Peste jumatate dintre ei cred ca aspectul si stilul unui produs electronic sunt importante in decizia de cumparare. Cu toate acestea, decizia este luata pe criterii de utilitate, in sensul ca achizitioneaza produse care sa ii ajute sa faca ce au nevoie si nu pentru distractie.
 
Aproape jumatate dintre romanii care detin un smartphone sunt animati de nevoia de a stapani tehnologia moderna si de a fi la curent cu noutatile, in vreme ce 44% cumpara produse care pot fi upgradate sau actualizate.
 
La ce folosesc telefoanele inteligente
 
Cea mai mare parte a detinatorilor de smartphone-uri (79%) obisnuiesc sa-si verifice mailul, fie ca este vorba de cel personal sau cel de serviciu. In jur de doua treimi, folosesc smartphone-ul pentru a vizita diferite comunitati online si retele sociale sau ca pe o agenda pentru programari.
 
Un procent semnificativ (47%) declara ca obisnuieste sa faca fotografii si sa posteze informatii in social media, dar exista si tendinta de a cauta informatii pe internet direct in magazin, atunci cand se afla la cumparaturi, despre produsele pe care intentioneaza sa le achizitioneze (41%). Celor mai tineri le place sa gaseasca in orice moment un loc de distractie in oras (32% dintre utilizatori).
 
Utilizatorii de smartphone-uri descarca 22 de aplicatii si folosesc zilnic 4
 
Numarul mediu de aplicatii descarcate este de 22, jumatate dintre aplicatiile pe care le descarca le si pastreaza si aproape o treime sunt folosite zilnic, adica 4 aplicatii.
 
Iata cum arata topul 5 al celor mai folosite aplicatii:
 
1. Email/ Chat/ Instant Messenger (76%)
2. Muzica/ Radio (60%)
3. Retele sociale/ Bloguri (57%)
4. Jocuri/ Petrecerea timpului liber (54%)
5. Stiri/ Meteo (49%)
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016