Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a tras cu ochiul in curtea Apple pentru a vinde publicitate

Tags: google, apple, safari, publicitate

Google si alte companii de publicitate au ocolit masurile de securitate considerate infailibile de milioane de utilizatori ai browser-ului Apple, Safari, pentru a identifica obiceiurile de navigare, relateaza Wall Street Journal.
In acest scop, Google si alte trei companii de publicitate (Vibrant Media Inc., WPP PLC's Media Innovation Group si Gannett Co.'s PointRoll) foloseau coduri de programare speciale, ascunse in browser-ul Safari, care este totusi conceput sa impiedice astfel de intruziuni. Contactat pentrua lamuri situatia, Google a dezactivat aceasta functie, informeaza WSJ in editia de joi.

Google a tinut sa precizeze, intr-un comunicat transmis ulterior, ca "aceste cookies (fisiere salvate) nu colecteaza informatii personale".
In afara de faptul ca este inclus pe platforma de operare Mac, Safari este browserul web cel mai folosit pe smartphone-uri, datorita succesului inregistrat de iPhone.

Aceasta incalcare a dreptului la viata privata a fost descoperita de un cercetator de la Universitatea Stanford, Jonathan Mayer, si confirmata in mod independent de un inginer consultat de Wall Street Journal, Ashkan Soltani.

Cotidianul a publicat pe site-ul sau liniile de coduri si procesele prin care se instaleaza aplicatia de spionaj.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016