Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au aparut primele speculatii privind posibile oferte de preluare Yahoo!

Tags: yahoo!, preluare yahoo!, fond de investitii, microsoft, bartz

Actiunile Yahoo! au crescut vineri cu peste 2 procente dupa ce au aparut speculatii conform carora fondul american de investitii Silver Lake vrea sa preia compania si analizeaza lansarea unei oferte, scrie Bloomberg.
Providence Equity Partners, un alt investitor in domeniul tech, reprezinta un alt potential candidat pentru aceasta preluare.
 
Microsoft, care a mers pana la a propune 44 de miliarde de dolari, fiind insa refuzat, in 2009, de Bartz si de Roy Bostock, ar putea fi si el interesat.

Motivul pentru care aceste companii ar fi interesate in preluarea companiei cu sediul la Sunnyvale, in California, este marimea si valoarea Yahoo!. Conform datelor bursiere de vineri, capitalizarea bursiera a Yahoo! este de 19,2 miliarde de dolari si valoarea companiei este de 16,2 miliarde de dolari.

Revenind la Silver Lake, acest fond ar urma sa vanda activele din Asia ale Yahoo!, incercand apoi sa redreseze operatiunile de baza si sa gaseasca un cumparator pentru acestea, declara sursele citate de Bloomberg.

Activele din Asia ale Yahoo!, care includ o participatie de 43% la Alibaba Group Holding, combinate cu scaderea cotatiei actiunilor grupului, fac din acesta o tinta de preluare, potrivit analistilor de la Deutsche Bank Securities si Thornburg Investment Management.

Un fond de investitii ar fi probabil interesat de participatiile Yahoo! la Alibaba si Yahoo Japan, care reprezinta circa 80% din capitalizarea de piata a companiei.

Alte active ale Yahoo! includ servicii de e-mail, mesagerie instant si portaluri de stiri si informatii, care genereaza venituri din publicitate.
 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016