Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment: Tabletele pot cauza leziuni la nivelul gatului si al umerilor

Tags: tablete, leziuni, laptop, studiu, ipad

Tabletele au devenit rapid unele din cele mai populare gadgeturi ale momentului, inlocuind treptat PC-urile si chiar laptopurile, in special datorita nivelului ridicat de portabilitate oferit. Se pare insa ca si aceste dispozitive au o parte negativa, conform unui studiu recent efectuat de Universitatea Harvard.
Cu toate ca par extrem de usor de utilizat, tabletele pot afecta serios persoanele la nivelul gatului si al umerilor, in special atunci cand sunt tinute in poala. Multi utilizatori de tablete se expun riscului de a suferi afectiuni la nivelul gatului atunci cand tin dispozitivele prea jos.
 
Expertii sunt de parere ca tabletele ar trebui tinute mai sus in timpul utilizarii sau ar trebui sa fie montate in suporturi speciale ce permit asezarea acestora in pozitie verticala pe o suprafata plana, asemenea unui computer personal.


 
 
Echipa de cercetare care a intreprins acest studiu a rugat 15 persoane sa utilizeze un iPad si o tableta Motorola in mai multe feluri, cu si fara suport special. Voluntarii au tinut tabletele in poala fara suport, in poala cu suport si pe masa cu suportul ajustat corespunzator pentru mai mult confort. In tot acest timp, cercetatorii au masurat miscarile efectuate la nivelul gatului si al umerilor.

Evitati tinerea tabletei in poala!

Rezultatele au demonstrat faptul ca tabletele tinute in poala sau fara suport au cauzat o indoire exagerata a capului si a gatului. Acest lucru poate avea drept consecinta dureri si discomfort la nivelul gatului si al umerilor.
 
Ce pot face utilizatorii de tablete pentru a reduce astfel de riscuri? In primul rand, utilizarea unui suport special care sa asigure un unghi de vizualizare corespunzator si evitarea tinerii tabletei in poala.
 
Urmeaza sa fie efectuate studii pentru a stabili in ce masura utilizarea tabletelor afecteaza incheieturile mainilor si bratele. Toate aceste studii sunt extrem de importante pentru ca producatorii de tablete sa poata optimiza pe viitor proprietatile ergonomice ale produselor oferite.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016