Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Celularele nu produc cancer

Tags: celulare, risc cancer, telefon mobil, studiu radiatii

Un studiu nou arata ca celularele nu produc cancer. Asa ca nu ne ramane decat sa ii credem pe specialisti pana la urmatorul studiu care, cine stie, s-ar putea sa conteste aceasta concluzie.
Cercetarea aceasta a fost insa facuta de Departamentul de Epidemiologie si Sanatate Publica din Copenhaga si a impartit populatia daneza cu varsta de peste 30 de ani intre cei care au folosit telefon mobil si cei care nu au achizitionat niciodata un astfel de aparat. In final, studiul a aratat ca incidenta cazurilor de cancer in cele doua grupuri era aproape egala.

Mai mult decat atat, printre cei care foloseau telefoane mobile nu au fost identificate cazuri mai multe de tumori ale creierului, aceasta fiind partea cea mai expusa la radiatiile emise de telefon.

Cu toate acestea, studiul nu este in intregime exact, mai ales ca nu au putut fi inregistrati cei care, desi nu au avut un abonament de telefon, ar fi putut folosi oricand celularele. Astfel, chiar si autorii studiului recunosc aceasta "scapare": "Abonatii care nu folosesc telefonul mobil vor fi inclusi in mod eronat in categoria celor expusi radiatiilor, iar cei fara abonament, dar care totusi folosesc un telefon mobil, vor fi considerati ca nefiind expusi".

Ulterior au fost facute alte cercetari pentru a reduce numarul confuziilor de acest fel, iar rezultatele au fost similare. Chiar daca nu au fost obtinute rezultate concrete care sa identifice o diferenta semnificativa intre cele doua grupuri, cercetatorii au precizat ca se poate totusi observa un risc mai mare in cazul celor care folosesc telefoanele mobile.

Studiul este considerat in prezent ca unul destul de concludent. E drept ca ne-ar placea mult de tot sa ni se confirme ca niciunul dintre gadget-urile si tehnologiile de astazi nu ne afecteaza sanatatea. Pana cand rezultatele vor fi insa clare ca lumina zilei, ne ramane doar sa incercam sa limitam aceste riscuri prin alegerile pe care le facem in fiecare zi. Prin urmare, ce bem: cafea la ibric sau la microunde?

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016