Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comertul cu plata online e pe val: Romanii au cheltuit intr-o singura luna aproape 16 milioane de euro

Tags: comert electronic, plati online, card, payu, vanzari online

Viitorul comertului pare sa se scrie tot mai mult in zona online, care online este tot mai indragit si folosit de catre consumatorii romani. Potrivit datelor PayU comertul electronic cu plata online a crescut cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Asa se face ca in perioada premergatoare sarbatorilor de Pasti, respectiv 15 martie - 14 aprilie 2012, romanii au cheltuit in magazinele online romanesti 15,9 milioane euro. Cele mai cautate produse au fost jucariile, cadourile, confectiile si florile, produse care au inregistrat cresteri de 83%, 80%, 59% si, respectiv, 39%. 

In acelasi timp, conform statisticilor Romcard, la nivelul anului 2012, volumul comertului electronic cu plata online a crescut in primul trimestru cu 42%  fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 51,9 milioane de euro, in timp ce platforma PayU a procesat un volum de 43,2 milioane de euro.

Dar plata online nu mai inseamna doar card bancar, ci si carduri cu rate sau internet banking cu procesare in timp real, bancile si furnizorii de solutii si servicii e-Commerce acordand o atentie tot mai mare oportunitatilor oferite de comertul electronic. 

"Cu siguranta 2012 va fi un an al inovatiilor in comertul electronic local. (...) Nu exista business fara o componenta de comert online. Nici pentru o companie mica, nici pentru una mare. Pentru toti comerciantii avem pregatite programe personalizate pe industrii, servicii de extindere a operatiunilor in toate tarile in care PayU activeaza si multe inovatii care sa ii ajute sa isi dezvolte afacerile pe Internet, intr-un moment in care, in economia clasica, cresterea este redusa”, completeaza Herghelegiu", crede Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU Romania. 

Tot in primul trimestru, a fost observata o crestere a interesului pentru vanzarile online din partea companiilor mari, dupa un an 2011 in care numarul nou-venitilor in acest domeniu a stagnat.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016