Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi face Nestle inghetata mai buna

Tags: inghetata, nestle, avalansa, cristale

Nestlé are un nou tel: sa-si faca inghetata mai buna. In acest sens, oamenii de stiinta ai companiei au inceput colaborarea cu Institutul pentru Cercetarea Zapezii si Avalanselor din Elvetia, pentru a examina cristalele microscopice de gheata care se gasesc atat in componenta zapezii, cat si a inghetatei.
Expertii au folosit aceeasi tehnologie ca in cazul avalanselor.



Cu ajutorul singurului tomograf cu raze X din lume care permite observarea pe termen lung a particulelor minuscule dintr-o substanta, la temperaturi intre 0 si -20 de grade Celsius, oamenii de stiinta au examinat micile cristale de gheata, pentru a intelege cum afecteaza textura inghetatei. Nestlé vrea sa rezolve urmatoarea problema: cum sa mentina textura si structura originala a inghetatei mai multa vreme.
 
“Inghetata este o substanta inerent instabila”, a declarat Dr Hans Jörg Limbach de la Institutul de Cercetare Nestlé din Elvetia. “In timpul procesului sau natural de invechire, gheata se va separa de ingredientele originale, cum ar fi laptele si zaharul. Cand depozitam inghetata acasa in congelator pentru mai multa vreme, ajungem, in cele din urma, sa vedem cu cristalele de gheata se formeaza in interiorul produsului. Aceasta este apa din inghetata”.
 
Cercetatorii de la Nestlé au masurat si inregistrat marimea si forma cristalelor de gheata si a bulelor de aer din inghetata pastrata in conditii similare celor din congelatorul de acasa. Au folosit metode neinvazive care le-au permis sa se uite "in interiorul" inghetatei, fara a-i distruge structura. La final au descoperit ca unele cristale de gheata isi maresc dimensiunea si fuzioneaza, crand cristale mai mari si acesta este motivul pentru care inghetata nu mai e la fel de cremoasa.

Urmatorul pas consta in identificare celor mai bune moduri de incetinire a procesului de formare a cristalelor.

La inceputul acestei luni, compania a anuntat ca renunta la toate ingredientele artificiale din produsele sale.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016