Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dependenta de Internet afecteaza creierul la fel ca bautura si drogurile

Tags: dependenta, internet, cocaina, alcoolici

Utilizatorii de Internet care devin dependenti de mediul virtual au aratat semne de schimbare la nivelul creierului, similare cu cele ale alcoolicilor sau dependentilor de droguri.

Cercetatorii au descoperit o tulburare comportamentala legata de dependenta de Internet, scrie The Telegraph. Se pare ca aceasta dependenta afecteaza legaturile dintre partile creierului care controleaza emotiile, atentia si deciziile. Aceleasi afectiuni pot fi intalnite si la alcoolici si dependentii de cocaina.

 

Aceste rezultate vin dupa ce cercetatorii de la Universitatea din Worcesters au descoperit ca smartphone-urile creeaza o dependenta atat de mare incat utilizatorii aud “vibratii fantoma” pentru ca sunt foarte disperati sa primeasca noi mesaje.

 

Cercetatorii din China au afirmat ca studiul poate ajuta la dezvoltarea unui tratament desi ei au admis ca nu stiu daca schimbarile din creier sunt cauza dependentei de Internet.

 

Se crede ca aproximativ unul din zece utilizatori de Internet este dependent, devenind atat de absorbit de Internet incat uita sa manance sau sa bea lichide pe o perioada indelungata.

Autor: Elena Stanescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016