Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europa s-a indragostit de smartphone-uri: Vanzarile sunt mai mari ca oricand

Tags: europa, vanzari, telefoane mobile, smartphone, studiu, gfk

In ciuda conditiilor economice nu tocmai favorabile, cererea de telefoane mobile in Europa este in continua crestere. Si poate ca lucrul acesta nu ne-ar interesa prea mult, daca el nu ar fi legat si de piata de publicitate.
Mobile marketingul are toate sansele sa se dezvolte frumos si vertiginos pe fondul unei cresteri consistente a vanzarilor de telefoane mobile si mai ales de smartphone-uri.

Potrivit unui studiu GfK, cererea de telefoane mobile a crescut din nou in Europa, in mare parte ca urmare a popularitatii in crestere a smartphone-urilor. Astfel, in 2011 vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 67% fata de anul precedent, iar numarul total al telefoanelor mobile cu 3,2%. Cumparatorii europeni au achizitionat practic nu mai putin de 258 de milioane de telefoane anul trecut.

Daca in 2010, smartphone-urile reprezentau doar 22% din vanzarile pe piata telefoniei mobile, in 2011 aceasta cifra a crescut la 36%, pentru ca in decembrie 2011 sa urce la 45%.

Asa se face ca retailerii din toate cele 25 de tari monitorizate din Europa au inregistrat vanzari masive, variind intre 35% in Marea Britanie si 105% in tarile Eurasiatice precum Kazahstan, Rusia, Turcia si Ucraina.

Cea mai mare piata pentru smartphone-uri in Europa este insa Marea Britanie, cu o cota in unitati volum de peste 17%. Aceasta este urmata de Germania, Austria si Elvetia, cu 16% in total.

GfK anticipeaza ca industria dispozitivelor digitale - care include telefoane mobile, televizoare LCD, computere, camere digitale, tablete PC si dispozitive de birou - va atinge anul acesta 22% din vanzarile sale globale numai prin vanzarile de smartphone-uri. Acest lucru ar echivala cu o crestere de 4 puncte procentuale fata de cifra din 2011.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016