Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook, Google si Amazon si-au unit fortele in lupta contra cancerului

Tags: afcebook, google, amazon, cancer, tratament cancer, oameni

Facebook, Google si Amazon au facut echipa cu Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie pentru a crea o aplicatie pe mobil care le permite utilizatorilor sa ajute la cautarea unor noi medicamente pentru cancer, relateaza The Telegraph.
Proiectul le permite utilizatorilor de smartphone sa se joace pentru a ivestiga date stiintifice vitale, in acelasi timp in care se joaca pe mobil.
 
Primul pas este ca 40 de programatori, jucatori experti, designeri grafici si alti specialisti sa ia parte la o activitate intinsa pe un weekend numit "GameJam", pentru a transforma datele fundatiei caritabile intr-un format de joc ce va purta numele de "cetatenii oameni de stiinta".
 
"Inregistram un progres urias in intelegerea motivelor genetice de dezvoltare a cancerului. Dar indiciile care ne arata de ce unele medicamente functioneaza si altele nu sunt ascunse printre datele pe care incercam sa le analizam, bucata cu bucata, iar asta ne-ar lua ani intregi", a declarat Carlos Caldas de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, din cadrul institutului Cambridge, citat de The Telegraph.
 
Jocul va fi lansat la mijlocul anului 2013.
 
Oamenii de stiinta se straduiesc sa identifice problemele genetice care dau nastere cancerului, pentru a gasi noi metode de diagnosticare si de tratare a pacientilor, metode care sunt mai bine targetate si bazate pe profilul genetic al fiecaruia.
 
Intr-un studiu international despre cancerul al san publicat anul trecut, cercetatorii centrului britanic au declarat ca sunt in masura sa imparta boala in 10 subtipuri, descoperire care poate duce la un tratament customizat pe viitor.
 
Acelasi studiu a identificat si gene complet noi care duc la aparitia cancerului, ceea ce inseamna ca s-au gasit tinte noi pentru emdicamente noi.
 
Si totusi acest tip de cercetare genereaza cantitati impresionante de date de analizat. Tocmai de aceea mintile luminate s-au gandit la un joc. Desi tehnologiile avansate ii ajuta pe oamenii de stiinta sa procese date mai repede ca aoricand, tot mai este nevoie de interventia umana.
 
"Ochiul uman poate detecta schimbari subtile pentru care masinile nu sunt programate, ceea ce atrage descoperiri ce duc la indicii privind cauzele si catalizatorii bolii”, au declarat reprezentantii Centrului.
 
Philip Su, director la Facebook Londra, este de parere ca jocul este cea mai buna solutie pentru a rezolva problema: "Aceasta abordare este la fel de valida si in domeniul stiintei, precum este in cea a ingineriei de software".
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

giurgiu gheorghe 06-Mar-2013 13:58:43
Nu prea am inteles eu cum va fi acest joc, insa pare-se ca el va fi interesant.
Eu mi-as permite sa le sugerez acestor cautatori ai adevarului sa foloseasca mai mult acele informatii care pun in lumina tratamentele care au dat deja rezultate in acesta lupta cu cancerul. Cred ca daca s-ar face o baza de date cu cazurile in care bolnavii de cancer au invins aceasta boala si s-ar incerca macar sa se justifice din punct de vedere medical acele rezultate, s-ar face un pas urias spre adevar.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016