Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Barbatii scriu sms-uri, femeile scriu pe Facebook

Tags: studiu, facebook, utilizare social media, retele de socializare, femei, barbati

Va amintiti celebra lucrare a lui John Gray, "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" care suprindea natura diferita a celor doua sexe in toate aspectele vietii? Ei bine, daca aceasta ar urma sa fie rescrisa, ar trebui sa contina si datele ultimului studiu in materie de comunicare online. Asta pentru ca si aici lucrurile se diferentiaza in functie de gen.
Harris Interactive a realizat pentru Rebtel, o companie de telefonie mobila, un studiu privind obiceiurile barbatilor si ale femeilor in materie de social media. Asa s-a constatat ca femeile sunt mai predispuse sa apeleze la retelele de socializare pentru a comunica cu familia, prietenii sau colegii de serviciu. Astfel, 68% dintre reprezentantele sexului frumos obisnuiesc sa utilizeze site-uri ca Facebook sau Twitter pentru a comunica, in vreme ce doar 54% dintre barbati fac acest lucru.
"Cercetarea a relevat faptul ca barbatii au cam ramas in urma in ceea ce priveste utilizarea social media pentru a comunica cu alte persoane. Asta contrar unor studii recente care sugereaza faptul ca barbatii ar fi cei mai priceputi in aceasta privinta", a declarat CEO-ul companiei Rebtel, citat de Huffington Post.
La intrebarea ce metoda de comunicare ar alege daca ar fi pusi in situatia sa opteze doar pentru una dintre ele, 18% dintre femei au ales social media, fata de 12% dintre barbati. Restul ar prefera mai degraba comunicarea prin telefon, sms, email sau comunicarea directa, fata in fata.
De altfel, datele arata ca barbatii sunt tentati sa utilizeze telefonul si sms-ul intr-o masura mai mare decat femeile, fara insa ca diferenta sa fie covarsitoare (75% dintre barbati si 73% dintre femei).
Oricum, unul din patru participanti la studiu crede ca in viitor va apela tot mai des la retelele de socializare, iar acest lucru este valabil mai ales in cazul barbatilor.   
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016