Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Ce facem cu smartphone-ul

Tags: smartphone, utilizari, dispozitive mobile, convorbiri telefonice, navigare pe internet, retele de socializare

Din ce in ce mai multi oameni isi achizitioneaza smartphone-uri, insa, cu toate acestea, aceste dispozitive sunt folosite din ce in ce mai putin pentru convorbiri telefonice. Se pare ca utilizatorii le folosesc mai mult pentru navigarea pe internet, jocuri, accesarea retelelor de socializare, si prea putin pentru efectuarea de apeluri telefonice, reiese dintr-un studiu recent realizat de compania de telefonie O2 din Marea Britanie.
Utilizatorul obisnuit petrece aproximativ doua ore pe zi cu telefonul in mana. In medie, acesta petrece 25 de minute navigand pe internet, 17 minute pe retele de socializare, 13 minute jucandu-se si 16 minute ascultand muzica. Pentru efectuarea si primirea de apeluri telefonice, un utilizator petrece doar 12 minute pe zi. Urmeaza apoi verificarea email-ului care ii ia unui utilizator 11 minute pe zi si trimiterea de mesaje text, care ii ocupa 10 minute din zi.
 
Cu toate ca un utilizator de smartphone petrece in medie doar 3 minute pe zi pentru a face fotografii, aceasta activitate este cea mai populara. Smartphone-urile inlocuiesc asadar din ce in ce mai mult ceasurile, camerele foto, cartile, MP3 playerele si chiar si laptop-urile.
 
Aproximativ 54% dintre cei intervievati au declarat ca isi folosesc smartphone-ul in locul ceasului cu alarma, iar 46% au declarat ca telefonul le-a inlocuit ceasul de mana.
 
Tendinta este si mai accentuata in Statele Unite, unde oamenii au inceput sa vorbeasca mai putin la telefon inca din 2007. Din 2005 si pana in prezent, durata medie a unei convorbiri telefonice s-a injumatatit, ajungand la 90 de secunde.



Sursa: The Telegraph
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016