Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a lansat oficial noul protocol IPv6: Internetul s-a schimbat astazi pentru totdeauna

Tags: noul internet, lansare noul internet, google, adrese ip

6 iunie 2012 nu este o zi ca oricare alta, caci Internetul asa cum il stim va fi inlocuit cu o noua versiune la care adera companii ca Googe, Facebook, AT&T si Akamai. Adica exact cele care conteaza. Cunoscut ca Internet Protocol version 6 (IPv6), acesta nu-i va bulversa pe utilizatori care nu vor observa nimic diferit imediat, scrie Business Insider.
Vietile noastre se vor schimba cu totul in urmatorii cinci ani si dupa aceea. A fost nevoie de noul Internet, caci cel vechi ramasese aproape fara adrese IP. Fara noi adrese, n-am fi putut avea noi smartphone-uri, centre de date sau site-uri web. Trebuie sa tinem cont de faptul ca exista pe piata miliarde de oameni si zeci de miliarde de gadgeturi ce vor sa-si faca intrarea pe Internet.
In momentul crearii Internet-ului, s-a crezut ca 4,3 miliarde de adrese IP vor fi mai mult decat suficiente si ca nu va fi nevoie de mai mult. Insa exista milioane de noi dispozitive care cer suplimentarea numarului de adrese IP disponibile si IPv6 este solutia. 
 
In anul 2000 existau cam un miliard de adrese de Internet disponibile şi aproximativ 500 de milioane de dispozitive conectate. In cinci ani, numarul dispozitivelor l-a depasit pe cel al adreselor si asa a aparut NAT – „Network Address Translation”, un sistem prin care sunt modificate adresele IP (teoretic unice), astfel incat datele sa aiba o adresa IP unica in timp ce tranziteaza Internetul, dar dispozitivele sa poata avea mai multe aceeasi adresa.
 
In momentul de fata exista cam 5 miliarde de dispozitive conectate la Internet si doar trei miliarde disponibile in vechiul sistem, IPv4. Internetul vechi nu mai facea fata (se preconiza ca, in Europa, adresele se vor epuiza in iulie anul acesta) si era astfel nevoie de un nou sistem de adrese unice fiecarui dispozitiv. Teoretic, noul sistem, IPv6 este suficient sa se poata aloca cate o adresa fiecarui graunte de nisip de pe planeta. 
 
Cele doua Interneturi, IPv6 si IPv4 (a existat un IPv5, dar s-a renuntat la el pentru IPv6) nu pot "vorbi" unul cu celalalt.
Expertii prezic crearea "Internetul lucrurilor", unde orice detinem are propria adresa de Internet si poate fi controlat de la distanta, printr-o aplicatie. Ne referim la electrocasnice, chei, pivnita de vinuri si chiar zgarda cainelui. Adica TOTUL.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016