Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gen Z Talks: 5 avantaje sa lucrezi intr-o agentie de marketing online

Tags: marketing online, media communcations, gen z

Nativii digitali, reprezentantii Gen Z, au fost subiect de discutie in multe contexte, iar asta nu e de mirare: sunt efervescenti, la curent cu cele mai noi tendinte din mediul online, proactivi si deschisi spre noi perspective. Aleg adesea sa-si valorifice potentialul in domenii mai putin „traditionale”, fiind atrasi de joburi cat mai flexibile.
Carina-Andreea Encuta are 22 de ani si ocupa functia de Account Manager in cadrul agentiei MarCom Sag Media Communications (care ofera strategii integrate de marketing, axate atat pe brand awareness, cat si pe conversii, in special in mediul digital). Este pasionata de dezbateri, storytelling si design grafic, insa curiozitatea si competitivitatea sunt cele care au pus bazele colaborarii cu agentia din a carei echipa face parte, din 2020, prin participarea la un concurs national de PR.

Tanara marketer asociaza lucrul intr-o agentie precum Sag Media cu o petrecere surpriza – ai idee cum se desfasoara, insa nu stii niciodata la ce sa te astepti. Dincolo de aceasta abordare, am rugat-o sa ne impartaseasca alte cateva avantaje remarcate.

Monotonia e un concept rar intalnit

„Daca e sa fiu sigura de un lucru, acela e ca plictiseala nu-si face simtita prezenta intr-o agentie de marketing online. Faptul ca lucrezi alaturi de clienti internationali, cu nevoi diferite - asa cum o facem noi, cei din Sag Media - iti da ocazia sa-ti antrenezi creativitatea si sa pui, prin cele mai inedite moduri, in valoare personalitatea brandurilor”, spune Carina-Andreea Encuta.
In plus, orice sarcina, indiferent de frecventa ei, are o infatisare total noua in final. Ajunge sa fie ca un tablou pictat de mai multe ori, uneori cu tuse groase, alteori cu tuse mai fine. Esentialul ramane insa neschimbat: trebuie sa impresioneze fara doar si poate „criticii de arta” - publicul tinta.

Poti lucra de oriunde si oricand

Ca reprezentant al generatiei Z, uneori poate fi complicat sa le explici „scepticilor” ca nu e nevoie sa pierzi 2 ore ajungand la birou pentru a fi productiv. Responsabilitatile pot fi indeplinite exemplar si din... fotoliu, parc, iar lista poate continua.
Generatia Z cu precadere considera ca fiecare are propriul mediu care-i favorizeaza concentrarea, asadar ar fi pripit sa se afirme ca doar munca intr-un cadru „office” conduce spre rezultatele scontate.

„Si sa nu uitam de ritmul propriu de lucru. Se intampla ca inspiratia sa nu vina in intervalul 09:00-17:00, ci la miezul noptii. Desi suna cel putin straniu, e posibil ca exact atunci sa fie realizat cel mai bun articol, cea mai impresionanta macheta sau cea mai interesanta campanie. Mai ales cand ziua de lucru a clientilor incepe la 22:00 ora Romaniei, de exemplu”, puncteaza Account Managerul Sag Media Communications.

In cadrul agentiei din care face parte este incurajat si promovat lucrul remote, de oriunde, cu intalniri offline intre colegi pentru a inchega spiritul de echipa - asta si pentru ca echipa este internationala; lucreaza alaturi de clienti care inteleg si adopta ei insisi acest stil.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Sag Media Communications, am aflat ca strategia de business se discuta in sedintele sau apelurile telefonice bine dozate, astfel incat sa nu devina apasatoare, redundante sau… inutile.

Primesti sprijin in dezvoltarea aptitudinilor

„Nu doar practica te ajuta sa devii mai bun, ci si sesiunile de formare. Cand vine vorba de mediul virtual, accesul la cursuri acreditate e mult simplificat. Iar spre norocul nostru, al membrilor generatiei Z, exista si agentii online ce pun la dispozitia angajatilor diferite traininguri”, adauga invitata noastra la discutie.

De ce ar trebui avut in vedere acest aspect? Pentru ca spune ceva important despre angajator: este dispus sa-ti diversifice atributiile nu orizontal (supraaglomerandu-te), ci vertical (oferindu-ti suport si pregatindu-te pentru ocuparea unor functii de conducere).

Pasiunile nu sunt ignorate

„Sunt de parere ca un lucru bine facut, indiferent de domeniu, are nevoie de pasiune si dedicare. Cand vine vorba de marketing online, atributiile sunt diverse, ceea ce inseamna ca hobby-urile vor fi de mare folos. Iti place scrierea creativa? Poate articolele pentru blog ti se potrivesc. Iubesti fotografia sau designul grafic? Campaniile au nevoie de suport vizual, deci nu ai nimic de pierdut.”
Altfel spus, utilul se imbina cu placutul intr-o maniera foarte armonioasa.

Bazele unei retele de contacte sunt puse facil

Lucrand intr-o agentie online, in mod cert vei cunoaste numeroase persoane experimentate in marketing. Partea cea mai buna e ca nu vei avea doar ocazia de a le observa in actiune si, implicit, de a le imprumuta din stil, ci le vei putea adauga in reteaua ta de contacte - iti vei creste reteaua de cunoscuti in domeniu, vei deveni mai proactiv, indraznet si deschis spre noi experiente - subliniaza Carina-Andreea Encuta.

Despre Sag Media Communications

Sag Media Communications a luat fiinta in anul 2011, la initiativa co-fondatorilor Andreea si Cristian Paleologu. Agentia MarCom ofera servicii de comunicare integrata de marketing si digitalizare (website development, digital branding, PR, social media, dezvoltare de continut si campanii online sau omnichannel).
In prezent, aceasta promoveaza lucrul remote cu echipe operationale in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara (Romania), precum si in Ungaria, Portugalia, Spania si Cehia.  

Agentia le ofera colaboratorilor campanii MarCom (de marketing si comunicare) ce genereaza atat brand awareness, cat si conversii, precum si consultanta pentru acces la piete noi, cum sunt, printre altele, Ungaria, Republica Ceha, Portugalia, Elvetia, Germania, Franta, Spania, Portugalia.


Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016