Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valentina Lisitsa, pianista care si-a castigat faima prin viralitate

Tags: marketing, valetina lisitsa, rahmaninov, promovare online

'In 2007, eram doar o alta pianista blonda. Nu aveam audienta sau concerte. Eram acasa, cu fiul meu si ma intrebam ce sa fac cu viata mea. Atunci am pus o inregistrare pe YouTube', spune Valentina Lisitsa, artistul cu cel mai mare impact online.
Este vorba de Studiul pentru pian opus 39 nr. 6. Clipul a devenit viral si Valentina si-a incarcat si alet inregistrari, interpretari ale lui Liszt si Ceaikovski. A inceput sa studieze strategii de marketing online, pentru a-si promova cat mai bine munca.
 
La inceputul anului 2013, canalul sau de pe YouTube avea peste 60 de  milioane  de vizualizari. Numai 'Sonata lunii', de Beethove, Lisitsa fiind pasionata de acest compozitor si de Rahmaninov, are peste 5 milioane de vizualizari.
 
'Noi, muzicienii, ne dorim o audienta mai mare, un public mai numeros. Ma uit la cei de pe YouTube care imi asculta inregistrarile si vad ca sunt oameni din tari in curs de dezvoltare, care nu au acces la marile sali de concerte ale lumii. Este un progres si imi doresc sa creez o legatura cu acesti fani“, a marturisit Valentina.
 
Supranumita 'urmasa lui Rhamaninov', ucraineanaca stabilita in Statele Unite in varsta de 43 de ani, a concertat alaturi de cateva dintre cele mai mari orchestre ale lumii, pe unele din cele mai importante scene internationale: Carnegie Hall (New York), Royal Albert Hall (Londra), Avery Fisher Hall (New York), Musikverein (Viena). A semnat chiar si cu casa de discuri Decca, una dintre cele mai bine cotate de pe piata muzicii clasice.
 
Pe 5 noiembrie cantat pentru prima data la noi in tara.
 
 
 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016