Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiunile Apple au scazut iar pana la un prag istoric

Tags: marketing, apple, iphone, actiuni apple, investitori, vanzari

Bursa nu a stat pe roze ieri si, implicit, nici Apple. Sesiunea s-a inchis la pretul de 419,85 de dolari pe actiune, in scadere mare de la cei 700 de dolari pe bucata, in septembrie anul trecut. Per total, Apple a scazut cu 40% fata de cel mai inalt varf al sau, scrie Business Insider.
Ce se intampla cu actiunile companiei? In primul rand, castigurile Apple nu mai cresc, ci, din contra, se asteapta o scadere a lor. Investitorii nu platesc pentru actiunile companiile ale caror venituri scad.

Apoi, cateva rapoarte scot in evidenta cum comenzile pentru produsul cheie al Apple, iPhone, vor fi slabe acet trimestru si urmatorul. De exemplu, in ultima parte a acestui an, comenzile pentru iPhone 5 vor scadea de la 35-40 de milioane la 25-30 de milioane. In acest context Apple nici nu mai angajeaza pe nimeni la linia de asamblare.
 
Apple si-a improspatat intreaga linie de produse toamna trecuta si suntem inca in perioada de anticipare a unui produs nou. Analistii credeau ca vom vedea ceva in martie, dar asta nu s-a intamplat. Urmatorul iPhone nu va aparea decat cel mai devreme in iunie si nu va fi decat o upgradare a lui iPhone 5. La sfarsitul anului va aparea iPad Mini, la care nimeni nu se asteapta sa straluceasca. Singurul potential de vedeta il are iWatch-ul si Apple TV.

Piata telefoanelor mobile care i-a atras lui Apple niste vanzari senzationale in ultimii ani s-a schimbat: cea mai mare atentie este atrasa acum de telefoanele inteligente ieftine. Competitorii Apple au prins brandul din urma, asa ca aceasta nu mai are avantajul distribuitorilor si al consumatorilor fideli, ca pana acum.

Ce va face Apple in continuare? Nimeni nu stie. Poate va lansa anul viitor niste produse senzationale care ii vor face pe investitori sa plateasca. Ceea ce va duce la o crestere a actiunilor. Exista si posibilitatea aparitiei unui viitor negru, cum a fost in cazul Dell sau Nokia. Apple este inca o companie sanatoasa, ceea ce inseamna ca si cea mai mica veste buna ii poate intari pozitia.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016