Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 modalitati de a crea o cultura a inovatiei atunci cand iti dechizi o afacere

Tags: loc de munca, ideile angajatilor, fii inovativ

Unde sa iti pozitionezi afacerea din punct de vedere al inovatiei nu este unul din lucrurile primordiale pe care le faci atunci cand iti deschizi o companie, insa ar trebui sa fie.
Mai mult decat atat, brandurile gigantice precum Google sau Ogilvy & Mather te invata cum sa iti conduci afacerea si iti impartasesc din experientele si lectiile pe care alti antreprenori ca si tine le-au avut, respectiv le-au invatat.

Iata patru sfaturi pe care unii directori executivi le ofera pentru a stimula inovatia:

1. Actioneaza ca un partener

Marile afaceri sunt deseori can lente in ceea ce priveste reactia la noua tehnologie si la inovatiile din ziua de azi. Atat TripAdvisor, cat si Amazon.com au avut de suferit de pe urma plangerilor si comentariilor care se pretind a fi false in ceea ce priveste denigrarea unor anumite hoteluri sau chiar carti. Insa, unele branduri cunoscute au inceput sa lucreze cu parteneri mai mici, cum ar fi firme de software sau de tehnologie sociala pentru a compensa aceste tipuri de deficente.

2. Sprijina ideile angajatilor

Cu totii stim ca nu este foarte placut sa esuezi atunci cand faci un anumit lucru. Ryan Aynes stie foarte bine acest lucru."Majoritatea afacerilor mele s-au plafonat", spune Aynes care pentru noua luni dupa ce si-a deschis propria afacere a ramas fara locuinta si a fost nevoit sa doarma pe podeaua celor de la YMCA. Insa el nu a renuntat. Cea mai noua afacere a sa este o agentie de social media si tehnologie din New York, numita Edge Collective, care a organizat simpozionul ExpandABrand.

3. Reorganizeaza-ti locul de munca

Ce anume fac cei care detin afaceri, atat mici, cat si mari pentru a oferi un mediu de inovare mai bun? Ogilvy a incercat sa promoveze acest lucru, din punct de vedere fizic prin pastrarea unui spatiu de birouri fara pereti. In mod similar, in cadrul companiei Google, majoritatea angajatilor impart birourile, fapt ce a dus la afirmarea urmatorului lucru, in revista Fortune Magazine de anul acesta: "Cultura este cel mai important lucru despre Google."

4. Fii inovativ

Justin Barkhuizen, un senior in ceea ce priveste strategia de marketing global al firmei SapientNitro a propus o alternativa de lucru pentru stimularea inovarii. ACesta a propus realizarea unui nou centru de comanda ierarhica pentru bazele militare, astfel incat echipele abilitate sa primeasca "scopul si punctul" activitatilor desfasurate.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016