Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care afacerea ta va da gres

Tags: antreprenor, afacere, business, greseli, motivat, plan de afaceri, potential

Nu toata lumea castiga in lumea afacerilor. Si daca ii intrebam pe cei care sunt in business de foarte multa vreme, vor sti sa ne dea raspunsuri concrete despre lucrurile care pe ei i-au adus unde se afla astazi si despre faptul ca fara munca, perseverenta si suficienta determinare nu se poate reusi.

Multe dintre afacerile cu potential mor in fasa din greseli pe care le fac cei care isi doresc sa devina antreprenori in toata puterea cuvantului:

1. Crezi ca poti face pasi de urias.

Multi oameni pornesc o afacere convinsi ca vor da lovitura. Inainte de a-i spune sefului tau ca iti dai demisia pentru a merge sa faci avere, testeaza apele realitatii. Indiferent de ideea pe care o ai, fara bani pusi deoparte, nu vei reusi sa te lansezi prea repede. Vor fi nenumarate cheltuieli si vei avea nevoie de finante asa ca pana iti stabilizezi afacerea, nu renunta la jobul full-time.

2. Nu crezi in planul de afaceri.

Indiferent de tipul de business, un plan de afaceri e necesar. Trebuie sa stabilesti obiectivele pe termen lung si sa verifici in ce masura poti raspunde intrebarilor pe care le vei regasi in orice plan de afaceri. Pana cand nu putem oferi raspunsuri clare si increzatoare, nu ar trebui sa pornim la drum.

3. Vorba lunga, saracia omului.

Sunt oameni care iti vor cere 20 de sugestii de imbunatatire a site-ului si care nu vor face nimic in cele din urma pentru a-si imbunatati site-ul la sugestiile clientilor. Sa fii entuziasmat de o idee de afacere e un lucru si sa duci proiectul pana la capat e cu totul altceva.

4. Nu esti suficient de motivat.

Sunt multi oameni care au nenumarate idei, dar care nu se pot tine de un proiect pe termen lung. Sa sari de la o idee la alta in permanenta poate fi destul de periculos, mai ales daca iti pui la bataie banii si timpul pentru a face un lucru care nu va duce nicaieri.

5. Nu intelegi cum functioneaza afacerea.

Multe afaceri dau gres inca de la inceput deoarece oamenii care le infiinteaza viseaza la cum le-ar placea lor sa se deruleze afacerea, fara sa tina cont de ceea ce se intampla in realitate. Sa presupunem ca vrei sa deschizi o brutarie. Poate pare frumos la televizor, dar in realitate trebuie sa testezi si sa intelegi ce inseamna cu adevarat o astfel de afacere.

6. Te bazezi pe altii sa faca munca cea mai grea.

In calitate de antreprenor, e important sa intelegi cat de multa munca iti revine. In primii ani va trebui sa indeplinesti mai multe roluri, iar a plati pe altcineva sa faca anumite sarcini pe care le putem face si noi se poate dovedi nerentabil pentru afacerea noastra.
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016