Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa nu ai niciun plan

Tags: sfaturi de management, plan de afaceri, afacere, stres, pasiune, determinare, munca

Toata lumea o sa iti spuna ca e bine sa ai un plan de afaceri. Ba nu, e esential, e vital, nu o sa poti respira fara un plan de afaceri.
Am trecut prin experienta in care mi s-a spus ce si cum sa fac ca la carte. Insa nu cred ca inveti prea multe daca incerci sa urmaresti cu pixul pe foaie care e pasul urmator. Exista afaceri si afaceri. Unele nu vor functiona fara un plan de afaceri, insa altele nu vor functiona fara instinct.

Asa ca, intre planul de afaceri si instinct, am ales instinctul. Exista business-uri uriase care au ajuns acolo unde sunt astazi conduse de pasiunea antreprenorului si nu de un plan de afaceri intocmit ca la carte. Cred sincer ca secretul unei afaceri nu e un plan de afaceri bine intocmit, ci un amestec de determinare, disciplina, munca pe masura si pasiune.

Poti avea cel mai bun plan de afaceri din lume, insa daca nu exista suficienta hotarare, vei renunta in etapa 2. Mai mult, cu acelasi plan de afaceri nu vei avea ce sa faci daca, din lipsa unei pasiuni suficient de mari, totul va ajunge sa ti se para o corvoada.

Daca nu facem ceea ce facem pentru noi, stresul nu va intarzia sa apara. Asa ca o afacere nu se poate conduce doar cu ajutorul unui plan de afaceri, iar planul de afaceri nu ii garanteaza succesul, ci antreprenorul care va trebui sa urmeze (sau nu) planul respectiv.

Orice plan de afaceri contine si situatii posibile, dar nu toate suprizele sunt incluse in acele pagini. Asa ca viata ne rezerva o serie de intamplari de care va trebui sa trecem fara ajutorul planului de afaceri.

Iar daca dupa toate experientele inca ne dorim acelasi lucru, inseamna ca am trecut un test important si ca suntem cu mult mai aproape de reusita de cat am crede. Nu stiu sigur, dar cred ca Edison a spus ca cei mai multi oameni nu au succes din cauza ca renunta exact cu putin timp inainte de a avea cu adevarat succes.

Tocmai de aceea e bine sa stim inca de la inceput cum sa ne bucuram de aceasta calatorie in sine fara sa o pierdem din vedere in favoarea unui obiectiv pe care s-ar putea sau nu sa-l indeplinim.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

spataru 04-Iul-2013 09:51:21
Dragii mei ma bucur sa vad acest subiect despre a avea un plan bun s-au ce vreau sa va spun este ca la orice plan faci sa ti cont de
varianta lui Dumnezeu la planul tau El poate sa zica Nu la acest plan si tot timpul energia si banii si sperantele tale s-au dus si tot El poate sa zica Da ,dar si atunci se va împlini Doar varianta Lui de Plan adica ca sa întelegeti El zice Da la planul tau dar schimba putin s-au mai mult continutul de exmplu data la care vrei tu sa dea rezultate ,s-au cantitatea ,suma ,numarul este mai mica s.au mai mare decat ai tu planificat si asa mai departe deci El sigur va schimba continutul la orice plan va rog sa examinati cu atentie doar la Timpul stabilit ziua de început sa vedeti este exact luna ,ziua,ceasul si minutul si secunda eu spun de acum ca Nu dar o sa ziceti nu este importanta o secunda eu iar zic ca este gîndeste-te la o bomba care este programata la ora 10:20:1 sec. daca a întarziat Genistul care este specializat doar aceea secunda e se întampla acolo ?
Stiti si Dvs. un .dezastru.
Deci în concluzie puteti face orice plan dar este întelept ca înainte sa iei în calcul variantele lui Dumnezeu adica NU s/au Da dar tot varianta lui modificata dupa bunul Sau plac !
Proverbe 19:21
Iacov 14:13-15
Isaia 8":10
Acestea sant niste versete din Biblie care sustin ce am spus mai sus .
Dumneyeu sa ne dea întelepiune înaintea proiectari oricarui plan din orice domeniu nu doar Afaceri ci si în relatii si oricare!
giurgiu gheorghe 13-Iun-2013 16:13:45
Sigur, poti face afaceri "dupa ureche", insa daca nu ai ureche, cred ca neaparat trebuie sa pui mana sa inveti, cum se fac afacerile si atunci cand te-ai apucat de invatat, primul lucru de care dai este planul de afaceri.
Indiferent ce cale alegi sau ce cale ti se potriveste vei vedea ca nu poti sarii peste anumite lucruri esentiale fara de care nu vei putea sa ai la sfarsitul zilei un + si nu un - in buzunar.
Sunt multi care motiveaza lipsa de initiativa in afaceri cu faptul ca nu au banii necesari pornirii afacerii.
Acestora le-am propuns urmatorul exercitiu.
Va ofer eu suma de care aveti nevoie si de maine vreau sa vad ce faceti cu ea.
Toti participantii au cheltuit rapid suma acordata pentru ca atat au fost invatati, atat stiau: SA CHELTUIASCA.
Nici unul nu stia cum SE CASTIGA banii si astfel la sfarsitul zilei de fiecare data ei aveau acel minus in buzunar . Si cum - cu - nu fac + va dati seama singuri unde au ajuns.
Retineti zicala mea:Sa ne auzim cu bine si nu cu faliment.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016