Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei o afacere fara credite? Iata ce trebuie sa faci

Tags: marketing online, social media, buget, afacere, promovare online, costuri

A-ti face un credit pentru a finanta o afacere inseamna sa fii constrans mereu de o datorie externa in organizarea planului de afaceri. Poti sa pornesti insa prin pasi mici si sa te asiguri ca nu vei fi niciodata nevoit sa apelezi la o institutie bancara pentru a contracta un imprumut.


Iata cateva sfaturi pentru a reusi sa iti pui afacerea pe picioare fara sprijin financiar extern:

1. Organizeaza-te.

Daca afacerea ta nu este organizata temeinic, iti vor scapa intotdeauna din vedere prioritatile. Si daca nu stii care iti sunt prioritatile, nu poti lua decizii corecte si eficiente din punct de vedere al costurilor.

2. Pastreaza o evidenta rigida.

In momentul in care nu tii o evidenta stricta a cheltuielilor, nu vei reusi sa gasesti solutii de reducere a costurilor. Trebuie sa stii intotdeauna pe ce a fost cheltuit si cel mai mic banut si vei putea sa te asiguri ca tot ceea ce se plateste din bugetul afacerii are un scop bine justificat si reprezinta o cheltuiala necesara.

3. Fa cercetari.

Cand facem investitii in afacerea noastra, deciziile pe care suntem nevoiti sa le luam rapid sunt, de regula, destul de costisitoare. In momentul in care stim ca urmeaza sa facem o investitie, este bine sa analizam toate optiunile pentru a ne asigura ca decizia noastra este cea mai buna pentru afacere.

4. Foloseste strategii de marketing ieftine.

Afacerea ta poate sa se dezvolte si printr-un marketing deloc costisitor, iar un exemplu in acest sens il reprezinta marketingul online - profita de social media, de blogul afacerii, de publicitatea online si de multe alte activitati pe care le poti include in planul tau de afaceri fara sa fii nevoit sa platesti un ban.


5. Biroul tau trebuie sa fie unul mobil.

Nu trebuie sa ai obligatoriu un birou sau un magazin real pentru afacerea ta. Pentru a-ti reduce costurile, poti sa iti stabilesti acasa un birou si poti fixa intalnirile in diferite locuri. Profita de libertatea pe care ti-o ofera propria afacere din acest punct de vedere.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016