Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Negocieri de succes in sfaturi simplu de urmat!

Tags: afaceri profitabile, afaceri, afacere

Nu ne prea pricepem la urmat sfaturi si aceasta este realitatea, indiferent cat de inconvenabila este pentru unii dintre noi. Adevarul este ca ne place sa luam decizii pe cont propriu, sa facem lucrurile asa cum credem noi mai bine, sa ne bazam pe intuitie si sa gresim pe mana noastra. Cu toate acestea, uneori este bine sa o luam pe scurtatura, mai ales cand sfaturile celor din jur sunt bine argumentate si ne pot salva timp, bani, energie si multi nervi pe care i-am consuma in van.
Haideti sa verificam doar cateva sfaturi esentiale care ne promit succes in negocieri:

1. Pregatirea este esentiala!
Nimeni nu merge la scoala cu lectia nepregatita. Nimeni nu merge la examen fara sa stie tot ce se poate despre subiectul in cauza. La fel se procedeaza si in negocieri. Aflam tot ce se poate despre interlocutorii nostri, cei cu care vom sustine sesiunea de negocieri, despre obiectul negocierii, despre preturile de pe piata.

Mai mult, este vital sa mergem in profunzime in ceea ce priveste persoana cu care vom duce negocierile. Aflam cum decurg negocierile cu acesta, ce personalitate detine, ce trucuri si tehnici foloseste de obicei cand negociaza. Ati fi mirati cat de multe informatii putem obtine din mediul online, fie ca sunt comentarii cu privire la persoana de care suntem interesati, fie ca gasim informatii valoroase in cadrul unei publicatii pentru care acesta a dat un interview, fie ca este un profil de Facebook care lasa sa se vada mai mult decat ar trebui.

De ce este important sa stim toate aceste detalii? De ce este important sa aflam daca respectivul/respectiva are copii, familie, daca este pasionata de sport sau de gatit, de design interior sau daca este o persoana care prefera singuratatea? Toate aceste detalii va vor ajuta sa intelegeti cu cine aveti de-a face, sa gasiti elemente comune, sa puteti sa aflati ce anume il/o motiveaza, ce argumente ar putea sa rezoneze cu acesta/ aceasta.

2. Discutati cu un prieten despre negocierea care va urma. Spuneti-i ce va framanta, ca sunteti temator sau nu, la ce argumente va asteptati, la ce cifre va asteptati, cum le veti demonta pentru a obtine o negociere de succes, ce ar insemna succes in acest caz si nu numai. O simpla discutie va va relaxa si va va ajuta sa descoperiti noi hibe de acoperit pentru ca negocierea sa mearga struna.

3. Apelati la cursuri de public speaking si de inteligenta emotionala. Ambele cursuri va ofera abilitati si competente vitale pentru sustinerea de negocieri dificile cu succes maxim.

Negocieri de top si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016