Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 minciuni pe care sa nu ti le mai spui

Tags: dezvoltare personala, succes, fericire, minciuni, productivi

Cele mai grave minciuni sunt cele pe care ni le spunem singuri. Sunt acele minciuni care ajung sa ne ghideze viata si pe care nici nu le mai constientizam pentru ca ajungem sa le credem cu adevarat.


Fie ca ne-au fost induse de alte persoane, fie ca reprezinta o influenta a canalelor media de azi sau ca pur si simplu au devenit convingeri personale in urma unor neintelegeri, trebuie sa ne descotorosim de toate.

Iata trei astfel de minciuni aduse la lumina adevarului. Prin urmare, e o minciuna ca:

1. Fericirea inseamna sa obtii ce vrei.

Calea sigura de a deveni nefericit e sa crezi aceasta minciuna. Exista doua cai prin care oamenii incearca sa obtina fericirea: una e prin a acumula cat mai mult (fie ca vorbim de averi sau de alte lucruri materiale), iar cea de-a doua e prin a fi multumiti cu ceea ce au deja (iar aceasta este calea care iti va aduce, de fapt, fericirea si te va ajuta ca mai apoi sa obtii ceea ce vrei).

2. Succesul arata intr-un singur fel.

Pentru mine, succesul are o definitie clara. Pentru tine, succesul are o alta definitie. Tocmai de aceea niciodata nu trebuie sa ravnesti la succesul altui om. Trebuie sa iti definesti propria forma de succes, sa intelegi ce vrei cu adevarat si sa stii ce te multumeste. Nu trebuie sa crezi ca succesul altui om ti s-ar potrivi si tie. Ai fi surprins sa vezi ca lucrurile marunte te fac cu adevarat fericit.

3. O zi plina e o zi productiva.

Trebuie sa lucram mai inteligent, nu neaparat mai mult. Daca ne uitam in jur, cei mai multi oameni sunt mai degraba ocupati decat productivi. Interesant este ca nici macar timpul liber nu ne ajunge pentru a termina lucrurile de pe lista. Ca dovada ca o organizare nereusita nu face decat sa duca la un timp in care nu mai avem loc sa strecuram nici macar o intalnire, dar in care nu indeplinim prea multe din ce ne propusesem.



O analiza a modului in care ne traim fiecare zi ne poate ajuta sa deslusim astfel de obiceiuri pe care le luam drept singurele posibilitati.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016