Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 pasi esentiali pentru schimbare

Tags: dezvoltare personala, schimbare, evolutie, obieceiuri bune, convingeri, presupuneri

Trebuie sa accepti schimbarea daca vrei sa evoluezi. Exista o categorie de oameni care se tem de schimbare si chiar fac tot posibilul sa o evite. De obicei, acestia se impart in doua grupuri: cei care nu stiu cu adevarat ce isi doresc in viata, astfel incat evita schimbarea fiindca se tem ca vor gresi, si cei care stiu ce vor de la viata, dar raman pur si simplu paralizati din cauza multitudinii de optiuni disponibile sau datorita temerilor care ii invaluie.
Primul pas, bineinteles, este sa te hotarasti ca iti doresti schimbarea. Aceasta este o alegere personala, o hotarare care trebuie sa izvorasca din interior. Apoi, pentru a implementa schimbarea, va trebui sa iei in considerare anumite cerinte esentiale, si anume:
 
Dorinta puternica de a reusi
Pentru a te putea schimba, trebuie sa ajungi la concluzia ca aceasta schimbare este o necesitate. Daca schimbarea este doar un moft de moment sau o dorinta oarecare, atunci nu vei fi indeajuns de motivat si vei renunta imediat ce vei intalni dificulati. Cu cat dorinta de schimbare este mai puternica, cu atat va fi mai eficienta aceasta schimbare.
 
Determinarea adevaratei cauze a problemei
Gandurile ne influenteaza intregul comportament si intreaga viata. Inainte sa iti poti schimba viata in bine, inainte sa actionezi, va trebui sa iti schimbi modul de gandire. Asta inseamna sa iti pui la indoiala toate presupunerile anterioare. Este imposibil sa iti pastrezi toate prezumtiile gresite si sa te astepti sa iti schimbi comportamentul. Invata sa iti pui la indoiala toate convingerile prezente.
 
Construirea unui obicei bun
Dupa ce ai inlaturat convingerile gresite, este timpul sa te gandesti la modul in care actiunile tale vor trebui sa reflecte schimbarea. Ce lucruri au devenit acum posibile, odata cu inlaturarea convingerilor gresite? Noteaza-ti toate actiunile posibile si prioritizeaza-le. Acum nu ramane decat sa transformi aceste actiuni in obiceiuri, prin repetarea lor.

Sursa: The Change Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016