Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri prin care iti poti stimula inteligenta citind

Tags: dezvoltarea gandirii, stimularea memoriei, abilitati de comunicare

Potrivit unui studiu realizat de Jenkins Group, aproximativ 42% din persoanele care termina facultatea nu vor mai citi niciodata o carte. In ziua de astazi, oamenii citesc acele carti care s-au vandut foarte bine in ultimii 10 ani si renunta la a mai citi literatura clasica.
Din pacate, "averea" intelectuala a omenirii incepe sa fie uitata, in loc sa fie folosita in moduri benefice. Pur si simplu, atunci cand citesti literatura marilor clasici intri intr-o alta lumea, cu mult diferita fata de cea in care traim, lucru care iti va dezvolta imaginatia si nu numai. 
 
Iata patru avantaje pe care le ai daca citesti literatura marilor clasici:
 
1. Vei avea un vocabular mai bogat
 
Atunci cand citesti o carte care apartine literaturii clasice, poti observa factul ca multe cuvinte pe care le regasesti acolo nu se mai utilizeaza in mod frecvent astazi. De ce sa invezi cuvinte pe care aproape nimeni nu le mai foloseste astazi? Este simplu, pentru a fi diferit fata de ceilalti. A avea un vocabular mai bogat este asemenea unei truse de unelte cu mai multe componente decat au cei din jurul tau. 
 
2. Iti vei imbunatati abilitatile de a comunica cu ceilalti
 
In momentul in care devi un mai bun vorbitor, atutomat iti vei imbunatati si abilitatile de scriere, avand in vedere ca amandoua sunt urmari alea procesului de gandire. Studiile arata ca daca citesti carti clasice vei avea abilitatea de a vorbi mai clar si mai mult decat atat vei obtine un anumit stil de discurs in urma lecturilor tale.
 
3. Iti vei imbunatati abilitatile de a scrie
 
Atunci cand citesti nu poti sa nu remarci si felul in care este scrisa cartea respectiva, stilul in care autorul schematizeaza actiunea, modul in care creioneaza personajele si multe alte amanunte literare. Ei bine, aceste detalii te vor ajuta chiar fara sa iti dai seama sa iti imbunatatesti abilitatile de a scrie.
 
4. Vei avea idei noi
 
Nu este ironic cum o carte scrisa de un autor care a murit de secole poate sa iti dea idei noi? Toata lumea gandeste la fel, avand in vedere ca toti citesc bloguri si reviste, insa tu vei fi special, deoarece atunci cand citesti ceva diferit fata de ceilalti, vei avea idei diferite. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016