Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri de care sa nu-ti mai pese

Tags: dezvoltare personala, resentimente, iubire, iertare, trecut, griji

Am citit undeva ca a-ti face griji e sinonim cu a-ti folosi gresit imaginatia. Evident, de foarte multe ori reusim sa vedem doar drobul de sare care o sa cada si o sa faca prapad. Numai ca uitam sa invatam din situatiile care se termina pana la urma cu bine mai ales ca, stim deja, nimic nu e permanent.

Printre lucrurile care ne fac de multe ori sa ramanem inca trei ore cu ochii in tavan reusind doar sa ne alungam somnul si nu sa rezolvam o situatie (imposibil de controlat, de altfel), se numara si urmatoarele:

1. Acele cateva lucruri care nu functioneaza ca la carte. Atunci cand ceva nu merge cum ai vrea sau asa cum sperai, aminteste-ti sa fii recunoscator pentru toate acele lucruri din viata ta care functioneaza totusi bine. Nu discredita tot ceea ce exista doar pentru ca un singur aspect nu e asa cum ti-ai dori.

2. Incerci sa tragi concluzii cu privire la tot si toate. Nu trebuie sa intelegem de fiecare data un om sau o situatie. Uneori trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt, fara sa le punem etichete sau fara sa incercam sa le schimbam. Aceasta acceptare neconditionata nu inseamna sa renuntam sa luam decizii in ce priveste aceste situatii, ci sa stim cum sa renuntam la tiparele fixe si sa apreciem situatiile sau oamenii asa cum sunt cu adevarat.

3. Iti faci griji legate de ce cred ceilalti. Vei descoperi cat de liber esti sa devii ceea ce vrei in momentul in care nu o sa-ti mai pese ce cred altii despre tine sau despre ceea ce faci. Nu-i lasa pe ceilalti sa-ti spuna ce vrei.

4. Iti consumi timpul si energia cu oamenii nepotriviti. Nu poti sa faci pe altcineva sa te respecte cu forta. Poti fi insa un om care sa merite respectul altor oameni. Restul depinde de ceilalti. Oricat de mult ti-ar pasa tie, nu intotdeauna si altora o sa le pese de tine. Asa ca, fara sa faci din asta un capat de tara, va trebui sa iti dai seama ca iti pierdeai timpul cu oamenii nepotriviti.

5. Nu lasi ranile vechi sa se vindece si ai resentimente. Nu o sa te bucuri niciodata de liniste pana cand nu renunti la ura si la durerea din inima ta. Pentru a merge mai departe, trebuie sa descoperi de ce te simti asa, dar si de ce nu trebuie sa mai ai acele sentimente. Trebuie sa iti accepti trecutul, sa-l lasi in urma si sa privesti catre viitor cu cele mai bune intentii. Nimic nu te ajuta mai mult sa cresti decat iubirea si iertarea.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016