Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri minunate pe care sa ti le repeti mereu

Tags: dezvoltare personala, incurajare, planuri, succes, teama de esec

Sunt unii oameni pentru care autoincurajarea nu functioneaza. Daca-si repeta siesi ca "Sunt grozav! Sunt grozav! Sunt grozav!", este o pierdere de timp, caci aud mereu o coce care urla si mai tare "Nu e adevarat! Nu e adevarat!".
Daca faci parte din categoria celor de mai sus, incearca aceste incurajari dupa ce ai facut cu adevarat ceva, pentru ca le meriti, vocea critica va amuti. Incearca si te vei simti mai bine in legatura cu propria persoana.
 
1. Am facut ceva ce nimeni nu era dispus sa faca.
 
Alege un lucru pe care nu vor altii sa-l faca. Alege ceva simplu, ceva mic. Da tu telefonul de care se feresc toti. Ajuta o persoana pe care nimeni nu vrea sa o ajute. Ofera-te voluntar pentru o sarcina pe care o evita toti.
 
Te vei simti imediat un pci diferit de restul gastii. Si de ce sa te opresti aici? Continua. Fa in fiecare zi ceva de care ceilalti se tem. Dupa o saptamana vei fi considerat neobisnuit. Dupa o luna, vei fi tratat ca o persoana incredibila. Nu vei mai fi ca toata lumea.
 
Vei fi tu.
 
2. Nu e nici pe departe atat de rau pe cat mi-am imaginat.
 
Cel mai paralizant sentiment este frica. Dar nimic nu se dovedeste nici pe jumatate atat de infiorator pe cat ne-am temut initial.
 
In plus, entuziasmul bate frica. Adrenalina da dependenta si poate vei face din saritul cu parasuta un hobby.
 
3. Este vina mea.
 
Oamenii fac greseli. Asa ca dam vina pe ei pentru problemele noastre.
 
Dar si noi suntem, aproape intotdeauna, vinovati. Poate nu le-am facut suficient training. Poate nu am prevazut o potentiala problema. Poate am cerut prea multe, prea repede. Poate am facut sau nu am facut ceba ce am fi putut sau ar fi trebuit sa facem.
 
Asuma-ti responsabilitatea. Nu intr-un mod masochist, ci intr-unul care sa-ti dea putere. Asuma-ti responsabilitatea si apoi concentreaza-te sa fii mai destept, mai bun, mai rapid sau mai creativ data viitoare.
 
4. Am inceput in sfarsit.
 
Ai planuri. Ai obiective. Ai idei. Cui ii pasa? Nu ai nimic, pana nu faci cu adevarat ceva.
 
In fiecare zi lasam ezitarea si incertitudinea sa ne opreasca din a ne pune ideile in practica. Teama de necunoscut si cea de esec ne opreste adesea. Alege un plan, un obiectiv sau o idee. Si porneste. Fa ceva. Orice. Primul pas este cel mai greu, fiecare celalat pas ulterior este mult mai usor.
 
5. Esti senzational.
 
Nimeni nu primeste suficiente laude. Nimeni. Alege pe cineva care a facut ecva bine si spune-i asta. Poti sa dai si filmul inapoi. Incepe cu „Mi-a placut cum te-ai ocupat de proiectul de customer service anul trecut”. Sa stii ca impactul va fi la fel de pozitiv azi, exact cum ar fi fost daca i-ai fi spus asta cu 12 luni in urma. Lauda pe neasteptata este un dar care nu costa nimic, dar este nepretuit pentru receptor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016