Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care le ai si care te fac mai bogat decat altii

Tags: dezvoltare personala, recunostinta, avere, recunoscatori, lucrurile materiale

Poate ca "bogat" nu este cel mai potrivit cuvant aici fiindca ne trimite, cel mai adesea, cu gandul la avere. Avutia, daca vreti, nu ar trebui sa ne trimita insa cu gandul la lucrurile materiale. Cred ca intotdeauna e bine sa nu uitam ca ceea ce noua ni se pare putin inseamna o avere sau totul pentru alti oameni.
Tocmai de aceea e bine sa fim mereu recunoscatori pentru ceea ce avem intr-un moment si sa nu uitam ca si in momentele in care ni se pare ca nu mai avem nimic, tot avem mai mult decat altii:

1. Trebuie sa multumim pentru mancare. Sa ne gandim ca pentru hrana pe care ne-o putem cumpara au muncit atat de multi oameni. Si sa ne amintim ca alti oameni se hranesc intr-o saptamana cu ceea ce noi mancam poate intr-o singura zi.

2. Sa multumim pentru apa potabila. In multe parti ale lumii, apa potabila continua sa fie o problema. Unii oameni merg kilometri intregi pe jos pentru a face rost de apa, iar aceasta nu este intotdeauna cea mai curata.

3. Sa multumim fiindca putem face dus in fiecare zi. Ni se pare un lucru firesc, insa daca ne gandim la cei pentru care un dus ar fi o risipa enorma doar pentru ca nu au apa de baut decat prin intermediul ONG-urilor sau dupa acele drumuri istovitoare de care am amintit mai sus, dusurile pe care le facem sunt un motiv suficient ca sa ne dam seama ca nu suntem lipsiti de atat de multe.

4. Avem un pat in care sa dormim. Atunci cand ajungem acasa, dupa o zi lunga si grea, sa multumim ca avem un pat in care sa ne odihnim. E usor sa uitam de miile de oameni din lumea intreaga care inca dorm pe strada sau in case minuscule facute din bidoane de plastic si cartoane.

5. Avem un acoperis deasupra capului. Avem o casa, avem un acoperis care ne protejeaza. Avem si prieteni, familie sau oameni care tin la noi. Avem lucruri pe care le vedem ca pe ceva ce ni se cuvine sau ceva ce va fi tot timpul acolo. Sa nu uitam insa ca recunostinta ne va face sa apreciem cu adevarat situatia actuala.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016