Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care nu trebuie sa le ai in lista activitatilor zilnice

Tags: obiceiuri, lista, moment, prezent, perfect, viata, privilegiu

Obiceiurile rele sau nocive se prind de noi mai usor decat cele bune. Si chiar daca orice invat are si-un dezvat, intotdeauna o sa ne fie mai greu sa inlocuim un obicei nesanatos cu unul care sa ne ajute si care sa ne imbunatateasca fiecare zi si calitatea vietii pe termen lung.

Si chiar daca avem zile in care putem muta muntii din loc, e bine sa ne reamintim ca si in celelalte zile exista aceleasi motive care sa ne scoata din casa si care sa ne puna in miscare inclusiv in momentele in care avem chef sa abandonam totul.

Sa demolam e foarte usor, dar sa construim e mult mai greu si e nevoie de mult mai mult timp. Iata 6 lucruri pe care nu ar trebui sa le avem in lista invizibila pe care o purtam cu totii in minte:

1. Nu fi lenes. Lumea nu ne datoreaza ceva si nimeni nu are de ce sa vina si sa ne ofere pur si simplu ceea ce ne dorim. Noi suntem cei care datoreaza ceva lumii. Asa ca trebuie sa actionam, nu sa visam in timp ce nu facem nimic. Sa facem ceva inseamna si sa intelegem ca trebuie sa gasim acel timp despre care spunem ca nu-l avem.

2. Nu da inapoi din fata greutatilor vietii. E greu sa ne desprindem de experientele nefericite, insa trebuie sa stim ca putem depasi multe intamplari si ca nici nu putem evita anumite momente. O sa vina si ziua in care o sa intelegem de ce fiecare moment a avut rolul sau pe care nu l-am inteles la vremea respectiva.

3. Nu porni pe drumul batatorit prea mult. Sa fim o voce, nu un ecou. Sa credem in ceea ce facem si sa urmam un drum pe care il croim singuri pentru noi. Sa nu ne comparam progresul cu al nimanui si sa stim ca trebuie sa ne strabatem propria cale.

4. Sa nu asteptam pentru timpul perfect. Nu exista un timp potrivit pentru ceva in viata. Exista intotdeauna ceva care o sa para ca se interpune asa ca trebuie sa actionam mereu in prezent si sa nu gasim scuze intr-o ploaie aparuta pe neasteptate. Sa nu asteptam momentul potrivit fiindca nu exista.

5. Nu trai cu impresia ca ceea ce trebuie sa faci  Viata e un privilegiu si trebuie sa ne comportam ca atare. In loc sa simtim ca suntem obligati ca trebuie sa facem diverse lucruri, sa invatam sa descoperim bucuria in fericire, in a fi productivi si a in a face lucruri pe care ni le dorim si de care suntem capabili.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016