Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei mai multi bani? Incepe sa economisesti

Tags: economie, datorii, obiceiuri proaste, numerar, carduri de credit, buget

Ai realizat ca ai prostul obicei de cheltui bani pe lucruri inutile si ti-ai dori sa poti fi mai chibzuit cu banii? In acest caz, ar trebui sa iti faci un buget si sa incepi sa faci economii. Iata cateva sfaturi utile pentru a economisi bani in viitor:
1. Foloseste bani gheata
Scoate de pe card o suma suficienta pentru o saptamana intreaga. Este mult mai usor sa tii evidenta banilor cheltuiti atunci cand folosesti numerar, decat atunci cand platesti cu cardul.
 
2. Renunta la obiceiurile proaste
Fie ca este vorba de alcool, tutun sau fast-food, daca esti un fan inrait al acestora, stii deja cat de costisitoare sunt. In loc sa dai banii pe bautura si tigari, ii poti economisi pentru a-ti cumpara ceva mult mai practic. Vei observa ca vei ramane cu mult mai multi bani la sfarsitul lunii. Plus ca iti vei proteja sanatatea, deci vei economisi si banii cheltuiti la doctor.
 
3. Imparte responsabilitatea
Asigura-te ca nu esti singurul membru al familiei care economiseste. Daca vrei sa economisesti bani, dar sotia sau sotul tau cheltuie fara masura sau are datorii, nu vei reusi niciodata. Decideti bugetul impreuna si hotarati ce sume vor fi alocate pentru fiecare activitate. Apoi verificati situatia financiara la sfarsitul fiecarei saptamani. Daca fiecare membru al familiei isi aduce contributia, veti reusi sa economisiti mult mai mult. Aceasta povara nu trebuie lasata pe umerii unei singure persoane.
 
4. Achita-ti datoriile
Daca ai credite sau alte datorii, poate parea imposibil sa le achiti pe toate. Incearca sa-ti achiti integral una din datorii, apoi treci la urmatoarea. Plateste intotdeauna mai mult decat suma minima necesara pentru cardurile de credit.
 
5. Analizeaza-ti cheltuielile
Pastreaza toate chitantele primite si revizuieste-le pentru a vedea unde se duc banii tai. Exista anumite cheltuieli ce ar putea fi eliminate complet? Poate ca ar trebui sa iti aduci mancare la serviciu in loc sa comanzi din oras in fiecare zi. Sau poate ca ar fi bine sa mergi cu metroul, in loc sa dai banii pe benzina.
 
6. Fii flexibil
Nu uita ca viata este plina de evenimente neprevazute, asupra carora nu ai control. Atunci cand iti stabilesti bugetul, incearca sa aloci o suma si pentru cheltuieli neprevazute. Fii intelegator cu tine daca mai depasesti bugetul din cand in cand. Poate fi dificil sa revii la normal daca te blamezi pentru fiecare greseala.
 
Urmand aceste sfaturi simple, vei avea siguranta ca dispui de o suma de bani in caz de nevoie si vei putea economisi pentru achizitii importante. Cu cat vei economisi mai mult, cu atat iti va fi mai drag sa continui acest obicei. Vei descoperi ca merita efortul.

Sursa: HowStuffWorks
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016