Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la munca

Tags: dezvoltare personala, job, atitudine, colegi

Un singur cuvant aiurea sau un raspuns negandit iti poate ruina reputatia ramanand ca o eticheta pentru multa vreme. Stam mult la serviciu, asa ca este inveitabil ca ajungem ca uneori sa ne lasam garda jos. Pentru a evita sa calci stramb, evita cuvintele de mai jos:
„Nu e treaba mea”
 
Daca-i spui cuiva „Nu e treaba mea” sau „Nu am timp pentru asta” arata ca nu-ti pasa si ca nu ai de gand sa ajuti pe nimeni. Mai bine il trimiti spre un alt departament daca ai prea multe pe cap, dar ai grija cum redai informatia. Poate saptamana viitoare tu vei avea nevoei de ajutor.
 
„Daca nu”
 
Amenintarile sau ultimatimurile nu se termina cu bine. Fie ca este vorba despre un angajat vechi sau de unul in probe, fii atent la ce-i spui. Poti ajunge sa fii etichetat ca o persoana dificila. Poate esti tentat sa cauti o noua slujba, dar nu-ti ameninta seful cu asta. Daca simti ca intimidarea este singurul mod prin care vocea ti se face auzita, reevalueaza-ti mediul de lucru.
 
„Arati obosit”
 
In spatele aparentelor poate exista un motiv serios, cum ar fi o boala sau un eveniment neplacut. Poate persoana respectiva nu vrea sa detalieze, asa ca mai bine arata un pic de compasiune.
 
„Cum au fost promovati?”
 
Barfa la birou nu este niciodata o idee prea buna. Nimic nu-ti strica mai repede cariera, decat o atitudine negativa, otravitoare fata de colegi, sefi sau companie. Fie vei parea copilaros, fie vei fi pus pe lista de persoane care vor fi concediate pe viitor.
 
„Suna prosteste, dar....”
 
Daca iti prefatezi comentariile sau sugestiile cu fraze ca „poate gresesc, dar”, diminuezi impactul a ceea ce urmeaza sa spui. In loc sa pari autoritar, cu incredere in sine, iti reduci valoarea opiniei.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016