Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care trebuie sa inveti o limba straina

Tags: limbi straine, importanta limbilor, cum sa inveti o limba straina

In ziua de astazi, comunicarea sta la baza societatii. Mai mult decat atat, in ultima vreme se pune foarte mult accentul pe relatiile interrasiale.
Este stiut de toata lumea ca limba engleza este limba internationala si ca toti oamenii de pe aceasta planeta ar trebui sa aiba minimul de cunostiinte despre aceasta, pentru a se putea descurca intr-o anumita situatie pe care o pot intalni fie la lucru, fie in viata de zi cu zi.
 
Iata cinci motive pentru care trebuie sa inveti o limba straina:
 
1. Iti imbunatateste limba nativa
 
Este posibil ca acest lucru sa nu aiba sens la prima vedere, insa daca analizezi putin situatia, vei observa ca are o importanta chiar mare. Fiind o persoana care vorbeste o singura limba iti este imposibil sa faci comparatii intre alte culturi si limbaje, deoarece tot ce stii este limba ta nativa. Exista limbi in care aceeasi idee pe care o exprimi tu in limba pe care o vorbesti sa isi piarda din sens sau chiar sa nu aiba corespondent direct. Daca inveti mai multe limbi vei putea intelege mai bine lucruri precum timpuri, prepozitii si toate cele care fac parte din limba pe care o stii deja si le foloseai instinctiv. De asemenea, atunci cand poti vorbi mai multe limbi straine iti poti imbunatati si abilitatile de a scrie si a vorbi intr-un  mod mai creativ. 
 
2. Iti imbunatateste calatoriile
 
Calatoriile reprezinta una din cele mai mari si mai costisitoare bucurii ale vietii. De ce sa nu profiti de aceste experiente? O persoana care nu isi stie limba nativa poate fi exclusa din propria cultura. Atunci cand calatoresti, localnicii iti sunt recunoscatori si se bucura cand vad ca ai capacitatea de a invata chiar si cateva cuvinte din limba lor. Mai mult decat atat, acest aspect face diferenta dintre turisti. S-a demonstrat ca cea mai usoara modalitate de a invata o limba straina este sa stai pentru o perioada de timp intr-un loc in care se vorbeste numai acea limba. In acest mod, vei invata limba mai usor, intrucat oriunde vei merge vei auzi aceeasi limba.
 
3. Limbile straine sunt frumoase
 
Limbile sunt acel lucru care ne fac umani. Reprezinta acea modalitate prin care ne impartim gandurile lumii intregi. De asemenea, limbile straine au o particularitate aparte si anume muzicalitatea. A invata o limba straina este asemenea invatarii unui nou mod de a gandi si a unui nou mod de a canta. Sunt anumite limbi in care frazele au o muzicalitate aparte, sunt asemenea unor cantece.
 
4. Te ajuta sa faci parte din comunitatea globala
 
Iti vine sa crezi sau nu, multe din tarile lumii nu vorbesc engleza. Acest lucru izoleaza atat Statele Unite ale Americii, cat si Regatul Unit mai mult decat ne putem da seama. Lumea se miscoreaza si din ce in ce mai multe tari pierd contactul cu limba engleza. Castiga un avantaj atat in cariera cat si in viata de zi cu zi invatand sa vorbesti cu partenerii de afaceri chiar in limba lor. ACest lucru iti va oferi atat respect, cat si credibilitate.
 
5. E pur si simplu provocator
 
Nu este vorba de replici prin pe care le inveti doar pentru a-i impresiona pe cei din jur. Atunci cand inveti sa vorbesti o limba straina devi mai atractiv. Acest proces de invatare implica educatie, bun gust si rafinament. Imagineaza-ti ca spui o fraza frumoasa cu o pronuntie perfecta si un accent corect, ce poate fi mai frumos?

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016