Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 moduri prin care convingi angajatii sa vina de placere la munca

Tags: angajati fericiti, birou, management, loc de munca, cresterea productivitatii

Vrei ca angajatii tai sa fie fericiti, mai productivi si sa vina de placere la birou? Atunci scapa de atmosfera rigida si oficiala din birou si fa cateva modificari importante. Te poti inspira din ideile de mai jos sau le poti adapta in functie de necesitate.
1. Ofera-le angajatilor cafea buna la discretie
Nici nu iti dai seama cat de mult vor aprecia angajatii acest efort aparent nesimnificativ. Ofera-le cafea la discretie si s-ar putea sa-si doreasca sa petreaca mai mult timp la birou!
 
2. Inlocuieste scaunele obisnuite cu fotolii din puf
Sau cel putin inlocuieste scaunele obisnuite cu unele mai comode si include cateva canapele pe holuri, unde angajatii sa se poata relaxa si sa poata socializa in pauze.
 
3. Umple biroul de flori si plante
Daca exista spatiu liber in birou, de ce sa nu cumperi niste flori si plante colorate care sa inveseleasca atmosfera si sa faca aerul mai respirabil?
 
4. Inveseleste peretii
Daca peretii sunt vopsiti intr-un alb plictisitor, ai putea sa adaugi putina culoare, fie vopsindu-i in culori mai vii, fie prin agatarea de tablouri si postere colorate.
 
5. Organizeaza concursuri cu premii
Ce poate fi mai antrenant decat un concurs cu premii? Organizeaza cate un astfel de concurs in fiecare vineri, de exemplu, pentru a inveseli atmosfera inainte de weekend. Ofera premii haioase sau pur si simplu iesite din comun, care sa inspire si sa motiveze angajatii.
 
6. Organizeaza excursii
Excursiile si team-building-urile sunt ocazii perfecte pentru a incuraja angajatii sa socializeze si sa se apropie unii de altii. Cu cat angajatii se inteleg mai bine intre ei, cu atat vor fi mai fericiti si mai productivi la locul de munca si cu atat vor forma o echipa mai puternica.
 
7. Ajuta-ti angajatii sa isi urmeze pasiunile
Daca iti ajuti angajatii sa isi cultive pasiunile, fie finantandu-le cursuri prin care sa invete limbi straine sau prin care sa isi perfectioneze abilitatile si cunostintele intr-un anumit domeniu, acestia iti vor fi vesnic recunoscatori si mult mai motivati sa faca treaba buna.
 
8. Incurajeaza activitatile de voluntariat
Incurajeaza angajatii sa se implice in activitati de ajutorare si de voluntariat, pentru a le spori increderea in sine si sprijini formarea unei echipe puternice.
 
9. Ofera-le posibilitatea sa faca sport
Daca nu le poti oferi aparate de fitness chiar la birou, intr-o sala special amenajata, le poti oferi totusi abonamente la sali de fitness. Astfel, ii incurajezi sa ramana intr-o forma fizica buna si le va creste chiar nivelul de energie si productivitatea.
 
10. Ofera-le posibilitatea sa isi aleaga programul de lucru
Daca vrei sa ai angajati fericiti si productivi, trebuie sa iei in considerare doleantele lor si sa ii ajuti la nevoie. Ofera-le posibilitatea sa isi aleaga programul de lucru. Poate ca unii sunt mai productivi dimineata devreme, in timp ce altii se trezesc mai greu si ating nivelul optim de productivitate abia dupa-amiaza. Un program de lucru flexibil le va da posibilitatea de asemenea sa isi rezolve anumite probleme personale.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016