Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bine pentru afacerea ta sa ai angajati fericiti

Tags: angajati fericiti, moral ridicat, claritate si transparenta

Pentru ca fiecare afacere sufera constant transformari dramatice, liderii trebuie sa invete sa gestioneze in mod diferit orice tip de situatie, iar pentru a ridica moralul angajatilor trebuie sa fie mereu flexibili si inovatori.
Atunci cand moralul angajatilor este ridicat, compania va simti semnificativ o crestere a productivitatii, insa cand moralul acestora este la pamant, liderii risca sa isi piarda cei mai buni muncitori.
 
Moralul ridicat al angajatilor are la baza comunicarea cu conducerea, iar asta inseamna ca trebuie sa colaborezi cu cei din personalul tau, sa le oferi feedback si sa le arati aprecierea.
 
Iata cateva modalitati simple care ii vor ajuta pe angajatii tai sa fie mai fericiti si care vor aduce o imbunatatire semnificativa afacerii tale:
 
1. Fi clar si transparent
Angajatii tai trebuie sa se simta liberi sa vorbeasca pe orice tema cu tine, chiar si atunci cand se intampla lucruri neplacute. Pentru asta trebuie sa fii clar si transparent cu privire la lucrurile pe care le astepti de la ei si sa le dai oportunitatea sa te cunoasca si sa nu le fie teama de tine.
 
2. Trebuie sa le cunosti stilul de lucru
Este treaba fiecarui manager sa se asigure ca fiecare angajat din echipa lui este cat mai productiv posibil, chiar daca pentru asta trebuie sa ii trateze putin diferit pe fiecare in parte. Cu cat tu esti mai eficient si mai flexibil in coordonarea muncitorilor tai, cu atat mai productivi vor fi angajatii tai.
 
3. Ofera-le feedback in timp real
Angajatii din prezent isi doresc sa primeasca feedback de la managerii lor, pentru ca asta ii ajuta sa isi indeplineasca obiectivele. Pentru a da rezultate, trebuie sa iti exprimi parerea cu privire la sarcinile pe care le-au indeplinit in cel mai scurt timp posibil, nu sa astepti pana la sfarsitul anului sau trimestrului.
 
4. Incurajeaza-i
Daca ai un angajat foarte bun care face prezentari excelente trebuie sa il incurajezi, sa il determini sa avanseze in cariera si sa ii arati ca poate mai mult de atat. Scoate-le in evidenta punctele forte si arata-le unde mai au de lucru.
 
5. Lasa-i sa preia fraiele
Chiar daca esti obisnuit sa conduci orice proiect, prezentare sau actiune a firmei tale, uneori este cazul sa iti lasi angajatii sa preia controlul. Asta ii va ajuta sa se dezvolte si le va arata ca ai incredere in ei, ceea ce ii va face mai fericiti si cu siguranta le va ridica moralul.
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016