Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri care-ti influenteaza visele

Tags: marketing, dezvoltare personala, ce iti influenteaza visele, depresie

Cand dormim, corpurile noastre fac tot ce pot pentru a sta in stare de somn. Asa ca, in loc sa ne trezeasca, stimulii externi – sunete, mirosuri, senzatii – se intretaie cu naratiunea visului. Mintea care viseaza are un mod senzational de a incorpora interferentele exterioare in povestea visata.
Ceea ce inseamna ca exista nenumarate influente care ne modeleaza viselel. Nu uita ca visele naturale, adica cele care nu sunt la mila a ceea ce se intampla in lumea reala, te ajuta sa procesezi gandurile si sentimentele pe care le-ai avut in cursul zilei. Prea multe interferente pot sa distruga mesajul pe care mintea incearca sa ti-l dea cand tu esti in stare de somn.
 
1. Sunetele.
 
Daca ai incorporat vreodata alarma ceasului desteptator in vis (poate a devenit alarma de incendiu sau un fluierat), stii cum sunetele din viata reala pot sa-si faca loc in vis. Exista chiar aplicatii care monitorizeaza somnul si emit sunete desemnate sa evoce anumite vise. Este in regula sa incerci, din cand in cand, astfeld e tactici, mai ales daca vrei neaparat sa te plimbi cu eroul favorit pe plaja.
 
Dar, pentru un somn odihnitor, cel mai bine este sa apelezi la zgomotul alb cel care permite visul organic.
 
2. Mirosurile.
 
Intr-un studiu german din 2008, cercetatorii au introdus fie un miros pozitiv (de trandafiri), fie unul negativ (de oua stricate) cand participantele la studiu intrau in faza de somn de tip REM, timpul alocat visarii. Cand femeile s-au trezit, au fost intrebate ce au visat. Trandafirii au atras vise frumoase, iar ouale stricate, vise cat se poate de neplacute.
 
Cand esti treaz, mirosul de florile, ciocolata sau parfum evoca emotii pozitive ceea ce se aplica si in cazul somnului. Exista si o explicatie biologica: sistemul limbic, partea creierului care controleaza abilitatea de a recepta mirosul primeste si emotiile.
 
3. Pozitia somnului.
 
Un studiu recent din Hong Kong a conchis ca, daca dormi pe burta, iti cresti sansele de a avea un vis cu tenta sexuala sau unul in care esti persecutat. Ceea ce este logic, caci pozitia in sine inseamna ca organele sexuale sunt lipite de pat, sunt deci stimulate, si este mai greu sa respiri, exact ca atunci cand faci amor sau esti sugrumat. De asemenea, cea mai buna modalitate de a-ti aminti ce ai visat este sa stai in aceeasi pozitie in care te gaseai cand ai adormit.
 
4. Starea sufleteasca.
 
Nu e de mirare ca ceea ce simti iti influenteaza visele. Depresia, de exemplu, influenteaza paleta coloristica a viselor. Asa s-ar explica visele in alb si negru sau cele in nuante mute. Dar depresia suprima si reamintirea viselor.
 
Anxietatea iti va naste tornade in vis, depresia aduce ploaie, iar o minte linistita zile insorite.
 
5. Starea sufleteasca.
 
Te-ai intrebat vreodata de ce visezi felii de pizza si torturi uriase? De fiecare data cand renunti la ceva, la baut sau la fumat sau chiar si la biscuiti, vei visa despre asta in perioada imediat urmatoare. Unii fosti fumatori viseaza ca fumeaza si la 30 de ani dupa ce au renuntat la viciu.
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016