Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ABC-ul intervievarii

Tags: dezvoltare personala, interviu, cum te pregatesti pentru interviu

Nu este de mirare ca interviurile sunt atat de stresante, mai ales cand exista atatea posibilitati de a gresi. Inainte sa te duci sa pui mana pe slujba visurilor tale, stapaneste bine urmatoarele trucuri.
1. Pune cat mai multe intrebari posibile.
 
Intrebarile inteligente te ajuta sa aflii mai multe despre cat esti de pregatit pentru job. Ele arata si cate de interesat esti. Nu uita sa nu ceri informatii pe care le gasesti cu un simplu clic pe net.
 
2. Fii exact.
 
„Da” si „Nu” nu sunt raspunsuri potrivite la orice intrebare ti s-ar spune. Chiar daca te intreaba daca vrei un pahar cu apa, fa si tu raspunsul mai amplu „Da, va rog” sau „Nu, multumesc”. In cazul intrebarilor mai grele, ofera argumente in cazul raspunsurilor. De exemplu, explica de ce esti potrivit pentru post. Spune o poveste despre cum ai depasit un obstacol.
 
3. Ia cu tine pix si o agenda.
 
Intervievatorul nu stie sau nu este interesat de memoria ta de elefant, asa ca adu cu tine ce-ti trebuie pentru a lua notite. Este un alt mod sa arati ac esti interesat de job si ca esti implicat in conversatie, plus ca notitele iti vor oferi toate datele necesare pentru a scrie emailul de multumire, dar si pentru a doua si a treia runda de interviuri.
 
4. Elaboreaza o strategie pentru discutarea subiectelor controversate.
 
„De ce pleci de la vechea slujba?” sau „De ce ai o pauza de doi ani in CV?”. Gandeste-te la intrebarile ciudate si repeta raspunsurile, pentru a nu te balbai in fata intervievatorului.
 
5. Deschide gura cand vorbesti.
 
Respira adanc inainte de a raspunde la fiecare intrebare si nu uita sa vorbesti suficient de rar pentru a se auzi exact ceea ce vrei sa spui. Vei vedea ca se va imbunatati calitatea raspunsurilor si vei evita balbaielile.
 
6. Urmeaza indiciile intervievatorului.
 
Mergi pe varfuri in jurul subiectelor cum ar fi salariul si politicile firmei, pana cand vezi ca angajatorul este dispus sa le atace. Ai dreptul sa intrebi asta, dar, daca deschizi prea repede subiectul, lasi impresie proasta.
 
7. Du-te devreme la interviu.
 
Dar nu prea devreme. Este indicats a ajungi cu 10 minute inainte de ora programata. Mai devreme de atat ii dai managerului impresia ca il ambuschezi si mai tarziu iti blochezi toate greselile la care mai ai voie.
 
8. Ia o gustare.
 
Nu se stie ce este mai rau: stomacul care ghioraie in timp ce-ti canti raspunsurile sau ameteala care te ia din cauza glicemiei scazute. Nu uita sa-ti rezervi timp sa mananci si sa te speli pe dinti.
 
9. Calca-ti hainele.
 
Chiar daca te duci la un birou foarte cool, cu o atmosfera degajata inscrisa in politica firmei, trebuie sa ai grija cum te prezinti. Imbraca-te putin mai bine decat se cere si, indiferent ce porti, fie un costum, fie blugi, ai grija sa fie curat si calcat.
 
10. Scrie undeva numele tuturor persoanelor pe care le-ai intalnit.
 
Intervievatorii sunt obisnuiti cu candidatii fini care cer carti de vizita de finalul intalnirilor si acestea sunt un mod de a te asigura ca nu scrii gresit numele persoanelor pe care le-ai intalnit cand le trimiti bilete de multumire. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016