Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul pe care il uitam cel mai des

Tags: atitudine, emotii, gandire pozitiva, tristere, bucurie, conflict

Se intampla atat de multe in fiecare zi incat, nu de putine ori, uitam multe dintre lucrurile pe care le-am invatat cu putin timp in urma. Iar gandurile noastre ne trec prin minte cu atata repeziciune incat iau cu ele si o parte din intelepciunea acumulata peste zi si stirbesc din hotararea pe care o avem cand decidem sa tinem cu dintii de o decizie.
Sunt lucruri pe care ar trebui sa nu le uitam in nicio zi fiindca aceste adevaruri sunt si cele care ne ajuta cel mai mult in orice moment si care construiesc, pe termen lung, viata pe care ne-o dorim:

1. Atitudinea face diferenta.

Doi oameni pot trece prin aceeasi situatie si pot reactiona in moduri complet diferite, totul depinde de perspectiva acestora asupra imprejurarilor. In vreme ce unul dintre acestia se poate considera o victima, celalalt poate vedea in intamplarea respectiva o provocare si o poate transforma intr-o oportunitate de a ajunge mai aproape de obiectivul propus. Cand te astepti ca soarta sa iti fie potrivnica, iti va demonstra ca ai dreptate. Contrariul e la fel de valabil.

2. Si tristetea e necesara.

Nu te poti proteja in intregime de tristete fara sa te protejezi in intregime de bucurie. Tristetea e o parte care completeaza viata si nu poate lipsi. Atunci cand credem ca ne-am gasit drumul, trebuie sa avem curajul sa facem pasi catre inainte, iar acest curaj inseamna sa stim ca vom avea parte atat de bucurie, cat si de tristete.

3. Nu te poti lupta cu focul.

Nu ii trata in acelasi mod pe cei care te jignesc. Cu cat cel din fata ta vrea sa tipe si sa te jigneasca mai mult, cu atat reactiile tale trebuie sa fie mai calme si mai indreptate catre gasirea unei solutii.
Practica aceasta abordare a unei situatii si invata sa iti educi emotiile pentru a reactiona pozitiv intr-un context conflictual.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016