Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a fost acuzat de construirea unui superstat digital

Tags: google, superstat digital, edward snowden, drone, internet, discriminare, produse, informatii

Acuza de politci anticoncurentiale i-a fost adusa companiei Google de mass-media germana care considera ca se incearca, din partea gigantului, construirea unui superstat digital.

Astfel,  seful Axel Springer, Mathias Dopfner, a trimis o scrisoare publica saptamana aceasta catre Google, acuzand compania ca a abuzat de monopol in segmentul economic digital, ca a discriminat concurenta si ca a construit un superstat digital, informeaza HotNews.ro.

Mai mult, informeaza sursa, Dopfner a precizat ca aceasta atitudine ameninta ordinea sociala din toata lumea si chiar viitorul Europei.

In acest context, alte declaratii s-au adaugat scrisorii deschise, directorul executiv al celui mai mare editor de ziar din Europa, al carui portofoliu include cel mai bine vandut ziar din Europa, tabloidul Bild , dar si a ziarului de centru-dreapta Die Welt, precizeaza HotNews.ro, recunscand ca si compania sa depinde de Google si ca asta il sperie: "Google nu are nevoie de noi, dar noi avem nevoie de Google".

Opinia generala legata de Google, a mai precizat acesta, s-a schimbat destul de mult dupa ce Edward Snowden a dezvaluit mai multe informatii si a acuzat compania ca oferea serviciilor secrete americane date private din conturile de e-mail personale.

In acelasi timp, seful Axel Springer a adaugat ca nu tinteste spre proiectele pe care le deruleaza Google, insa a tinut sa precizeze ca nu i se pare firesc ca Google sa faca discriminari promovandu-si numai propriile produse.

Aceste acuzatii au fost facute in contextul in care Google a achizitionat recent producatorul de drone Titan Aerospace prin care va incerca sa furnizeze Internet in zone izolate deoarece dronele respective pot sta in aer pana la cinci ani.
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016