Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alege sa fii fericit. E bine pentru sanatate

Tags: dezvoltare personala, odihna, obiceiuri, fericire

Fericirea? Sa fim seriosi! Cum sa o poti alege? Nu poti fi fericit asa, pocnind din degete! Daca mi-ar fi dat cineva cate un banut de cate ori mi-a fost servita replica asta, m-as fi imbogatit, cu siguranta.


Am ales sa acord insa mai multa atentie celor care au ales sa-mi raspunda altfel si care au inteles ca fericirea chiar tine de decizii si vine din interior. Ca daca vrei sa iei in brate tristetea, la fel de bine poti alege sa imbratisezi fericirea.

Ca daca tii la sanatatea, vei reveni la fericire dupa ce ti-ai acordat timp suficient sa te vindeci dupa orice necaz.

Asa ca iata cum putem alegea fericirea zi de zi.

Fii un om plin de culori. Exprima-ti personalitatea, invioreaza-ti spatiul de lucru. Daca nu iti plac foarte mult culorile, atunci concentreaza-te asupra cuvintelor si asupra faptelor bune. Lumea e plina de suficient gri. Fii tu antidotul.

Nu te lua prea mult in serios. Fii spontan. De prea multe ori uitam sa glumim si nici nu ne mai dam seama cand devenim niste oameni incruntati tot timpul.

Nu mai alerga. Atunci cand traiesti totul la o viteza foarte mare, vei pierde din vedere numeroase lucruri. Opreste-te si gaseste metode prin care sa incetinesti acest ritm nebunesc.

Implica-te din plin in fiecare zi in tot ceea ce faci. Nu-ti pierde timpul cu activitati lipsite de semnificatie si pe care le vei da uitarii. Concentreaza-te asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat.

Fii prezent. Viata se intampla acum. Nu te lasa prins de trecut si nu lasa viitorul sa iti arunce in prezent niste griji nefondate. Nu poti invata ceva nou si nu poti descoperi oportunitati in prezent atata vreme cat mintea ta e prinsa de alte perioade de timp.

Rupe legatura cu lumea pentru o perioada. Inchide-ti televizorul, computerul si telefonul. Suntem obisnuiti sa avem intotdeauna cel putin un gadget pornit ca si cum ne-ar fi teama sa ramanem singuri doar cu gandurile noastre. Foloseste insa astfel de pauze pentru a-ti linisti mintea.

Respira adanc din ora in ora. Oxigeneaza-ti creierul si relaxeaza-te. Iesi la aer si nu uita sa zambesti. Plimba-te fara sa ai un scop anume si nu te grabi. Bucura-te de plimbare indiferent de vreme.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016