Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce factori ne pot tine pe loc?

Tags: dezvoltare personala, prietenie, sanse, incredere, resentimente

De cate ori nu ni s-a intamplat sa spunem "Parca am fost orb, nu stiu ce s-a intamplat"? Presupun ca cel putin o data, suficient cat sa intelegem mai bine ca in unele momente luam decizii fara sa vedem anumite aspecte, clare ca lumina zilei.
Iata cateva lucruri de care avem uneori parte si pe care nu le vedem intotdeauna la timp. Dar poate ca daca le identificam in aceasta forma, o sa le recunoastem sau o sa acceptam mai usor ca avem parte de ele, data viitoare cand ne ies in cale.

Prin urmare, acestea sunt lucrurile pe care un prieten adevarat nu ar trebui niciodata sa le faca:

1. Sa ne descurajeze.

Din pacate, chiar si oamenii care ne par prieteni vor incerca uneori sa ne tina pe loc sau departe de potentialul maxim pe care il putem atinge. Trebuie sa stim sa ignoram insa orice pareri care ne-ar putea convinge ca nu suntem capabili sa facem un lucru. Sa ne ferim, asadar, de situatiile in care simtim ca increderea in noi scade din cauza altor oameni.

2. Au resentimente.

Intr-o prietenie nu ar trebui sa persiste lucruri nerezolvate si nu ar trebui permise micile intepaturi care ies ocazional la iveala, aparent fara un motiv. De multe ori, atunci cand lucrurile sunt bune in jurul nostru, unii oameni pot incerca sa distruga acest echilibru aducand din trecut povesti incheiate si incercand astfel sa ne implice in probleme pe care, in realitate, le-am rezolvat cu mult timp in urma.

3. Te mint.

Un om care ne minte ne demonstreaza ca nu ne este un prieten adevarat. Atunci cand continuam sa ii acordam sansa de a ne minti din nou, nu facem decat sa continuam o prietenie in care doi oameni mint aceeasi persoana: pe tine.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016