Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce o sa stim peste 10 ani, dar nu stim acum

Tags: dezvoltare personala, riscuri, schimbare, trasaturi, sinceritate

Daca ne-am putea intoarce din viitor ca sa ne dam in prezent cateva sfaturi bune, cu siguranta lista noastra s-ar umple de lucruri pe care sa nu le facem. La fel de sigur insa, ar exista si o multime de povete care ne-ar sfatui ce sa facem in prezent si cum sa profitam de timpul care poate sa treaca pe langa noi cu viteza luminii.


Ce ne-ar spune, asadar, o varianta a noastra, mai in varsta cu 10 ani?

1. Gandurile tale sunt cele care creeaza realitatea.

Timpul ne va demonstra ca ceea ce ne imaginam este, de multe ori, si ceea ce primim din cauza ca realitatea este cea pe care o vedem prin ochii mintii. Prezentul este asa cum este datorita sau din cauza gandurilor pe care le-am avut de-a lungul timpului. Daca au fost ganduri pozitive, cel mai probabil suntem multumiti de starea actuala a lucrurilor. Daca nu, e cazul sa ne amintim ca acesta este un bun moment sa incepem sa schimbam ce nu ne place.

2. Vei regreta ca nu ti-ai asumat riscuri.

Sansele in viata noastra apar si dispar, iar unele dintre acestea sunt oportunitati care ni se ivesc in cale o singura data. Pe masura ce trece timpul, ajungem sa regretam tocmai acelor sanse carora, la vremea respectiva, le-am spus "nu", desi in inima noastra stiam ca ar fi trebuit sa spunem da.

3. Schimbarea este singurul lucru constant in viata.

Asta inseamna ca oricat de mult am incerca sa evitam schimbarea, eforturile noastre sunt sortite esecurilor. E mai bine sa schimbam, asadar, lucrurile dupa bunul plac, fara sa ne lasam viata in mainile altora doar fiindca ne temem de schimbare.

4. Lucrurilor carora li te impotrivesti rezista cel mai mult.

Daca ne impotrivim circumstantelor vietii, nu vom reusi decat sa exacerbam starea in care ne aflam. In schimb, daca acceptam realitatea asa cum este si ne concentram pe a gasi solutii, contextul va fi unul care se va schimba in favoarea noastra.


5. Ii judeci pe ceilalti pentru minusurile pe care inca nu le-ai acceptat la tine.

Trasaturile pe care le dispretuiesti la alti oameni sunt, de multe ori, doar o alta varianta a lucrurilor care nu-ti plac la tine. Chiar daca nu ne e usor sa recunoastem un astfel de fapt, sinceritatea fata de noi insine si dorinta de schimbare sunt trasaturi care ne vor ajuta sa crestem si sa ne concentram mai mult asupra noastra.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016