Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa faci daca ai impresia ca vei fi concediat

Tags: dezvoltare personala, concediere, job, manager, loc de munca

Ma descurc mai greu la munca si mi-e teama ca o sa fiu concediat. Imi dau tot interesul, dar nu pot sa implinesc nicio asteptare a sefului. Incerc sa fac mai bine, dar simt ca-si pierde rabdarea cu mine. Sa-mi dau demisia acum sau sa astept sa mi se ceara sa plec?
Aceasta este o situatie tare neplacuta. Dar vestea buna este ca nu trebuie sa stai si sa astepti. Poti lua taurul de coarne pentru a controla lucrurile, printr-o conversatie deschisa cu seful tau. Iata cum:
 
1. Du-te la managerul tau cu garda jos. Spune-i ca stii ca nu e multumit cu performantele tale si cere-i sfatul. Spune-ti limpede ca aceasta conversatie nu are ca scop apararea ta, chiar daca esti convins ca seful te-a evaluat gresit. Este un pas de a asculta ce are de spus, corect sau nu, pentru ca, chiar daca greseste, trebuie sa stii ce gandeste pentru a vedea ce vei face in continuare.
 
2. Fie ca esti ed parere ca evaluarea sefului este corecta sau nu, realitatea este ca ea va cantari mai mult decat opinia ta in stabilirea succesului imediat la locul de munca. Asa ca, acum ac stii parerea sefului, poti sa faci ce se cere? Si vreis a faci ce se cere? Nu e nicio rusine sa spui nu. Ideea este sa fii sincer cu tine insuti.
 
3. In unele cazuri, feedback-ul managerului si incercarea de a-l pune in practica este tot ce e nevoie pentru a rasturna situatia.
 
4. In unele cazuri vei decide ca nu poti afce ce iti cere seful. Atunci du-te la el si spune-i „Apreciez sinceritatea. Imi voi da tot interesul in continuare, dar trebuie sa fim realisti ca s-ar putea sa nu mearga. In aceste conditii, putem face anumite aranjamente pentru a planifica o tranzitie cat mai lina pentru ambele parti? Esti de acord sa ma ajuti sa-mi caut altceva de lucru? Asta ma va ajuta pe mine, dar iti av oferi si tie timp sa-mi gasesti un inlocuitor”.
 
Multi manageri vor primi vestea cu usurare. Nimeni nu vrea sa concedieze daca nu este absolut necesar. 
 
P.S. Fii pregatit ca seful sa-ti spuna „Mi se pare ca demisionezi si sunt de acord”. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Maria 19-Sep-2013 16:13:56
Un articol bun! Cred ca toti avem momente cand credem ca suntem pe cale sa fim concediati. Este doar anxietate, stare care pune pe foc si pe cei mai realisti si optimisti oameni din lume.

Daca sefii vor sa te concedieze, o vor face. Trebuie sa privesti lucrurile cu seninatate, chiar daca pe moment, poate sa para ca cea mai grava treaba din lume. La mine e un facut! De la un loc de munca la altul, schmbarile au fost intotdeauna in bine. Am mers de la bine la mai bine si am fost si concediata.

Dar nu-i bai! Trebuie sa iti amintesti ca multi dintre afaceristii de succes de azi au pornit afacerile din garaj, dintr-o bucatarie, din banii imprumutati de la mama soacra sau din ultimul salariu! Si azi sunt legenede. Pe mine ma inspira! Altii ar fi intrat in depresie. Altii nu se lasa invinsi :)

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016