Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre CV-ul tau

Tags: cv, cum sa-ti faci cv-ul, angajator, job, slujba, fisa postului

Un angajator nu petrece mai mult de 15 secunde uitandu-se la CV-ul tau. Ce vrea el sa afle? Citeste mai jos. Business Insider a intervievat un specialist in resurse umane, Lisa K. McDonald, de la Career Polish, pentru a ne oferi cele mai bune secrete.
1. Fara productie in masa
Un singur CV nu este potrivit pentru toate job-urile la care aplici. Trebuie sa ai un CV cadru, de trei sau patru pagini, cu paragrafe care sa acopere orice directie in care vrei s-o iei.

Cand gasesti o slujba la care vrei sa candidezi, intra in CV cu guma de sters si elimina paragrafele care nu au legatura directa cu ea. Partea introductiva trebuie adaptata fiecarei oportunitati in parte.

2. Merele la mere, nu la portocale
Nu irosi timpul angajatorului cu informatii nespecifice job-ului. Daca ultima ta functie nu este in concordanta perfecta cu ceea ce vrei sa faci acum, dar are cateva elemente, concentreaza-te pe el, scoate-le in evidenta. 

Gandeste-te la regula de 80/20. consuma 80% din paragrafe pe ceea ce are legatura directa cu slujba si 20% pe informatii aditionale. 

3. Succesul la slujba este important
Performantele trecute sunt un bun indicator al succesului pe viitor. Daca ai avut realizari intr-o alta companie intr-o pozitie similara, sunt sanse mari ca o vei mai face si altadata. Din nefericire, daca esti in cautarea unei slujbe noi, cazi in pacatul de a crede ca trebuie sa folosesti multe numere, sa cuantifici succesul. Dar poti sa aduci valoarea suplimentara unei companii si prin alte modalitati mai putin tangibile: construirea relatiilor, imbunatatirea comunicarii, cresterea eficientei. Da-ti seama ce poti afce si anunta-l si pe cititor!

4. Scrie CV-ul cu gandul la viitor, nu reincalzi trecutul
Mult prea adesea, CV-urile sunt conglomerate de fise ale posturilor trecute. Problema este ca:

– ai fost angajat sa faci ceva si ai ajuns sa faci cu totul altceva sau

– fisa postului spune pentru ce ai fost angajat, nu ca ai si facut asta si, mai ales, nu ca ai facut-o bine sau

– nu spune nimic din valoarea pe care ai adaugat-o ca individ. Au avut si altii aceeasi functie, dr tu te-ai descurcat mai bine? Depidne de tine sa-i spui unui nou angajator detaliile astea fine.

5. Nu supraestima
Repet, fiecare angajator petrece cam 15 secunde pe un CV, deci fa in asa fel incat secundele astea sa conteze. E ca si cum ai fi om de vanzari si trebuie sa ai o fraza de deschidere demential de buna.

Stabileste de la bun inceput tonul, spune ce ai de oferit si slujba pentru care aplici. Poate angajatorul citeste CV-uri pentru diverse slujbe si te rataceste printr-un teanc aiurea. Timpul lui este valoros, asa ca simplifica-i munca.

6. Raspunde la cea mai importanta intrebare
Elementul cheie este ce ai tu de oferit. Cititorul CV-ului tau se intreaba ce ai tu sa-i dai, asa ca raspunde la intrebarea asta si sprijina-ti raspunsul cu paragrafele urmatoare din CV.

Cu alte cuvinte, stabilesti asteptarile si iti coordonezi cititorul sa uneasca punctele pentru a intelege cat de potrivit esti pentru job.

Demonstrezi, nu afirmi. Daca spui ca ai executat o sarcina, nu infomezi si ca ai abilitatile necesare. Daca spui si cum ai rezolvat sarcina, adaugi valoare si credibilitate.

7. Nu te baza numai pe tehnologie
Verifica sa nu ai greseli, caci si spell check-erul mai da erori. Adeseori mintea noastra „vede” ce se asteapta sa vada in loc de ceea ce este pe hartie, asa ca fii atent. 


sursa foto: www.sxc.hu
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016