Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare putere sta in pasii cei mai mici

Tags: dezvoltare personala, abilitati, proactiv, succes, lideri

Sunt oameni care iti vor spune ca au un secret care ii ajuta sa faca atat de multe. Iti vor spune ca au descoperit cum pot folosi timpul in favoarea lor. De prea putine ori o sa avem rabdarea sa ii ascultam. De prea putine ori o sa ii credem pe cuvant. De prea putine ori o sa avem suficient timp la dispozitie, cel putin din punctul nostru de vedere, ca sa le ascultam povestea care ar fi o lectie de viata.

Timpul poate lucra in favoarea noastra daca suntem proactivi. Nu exista lucruri pe care sa nu le putem indeplini atata timp cat investim suficiente eforturi si disciplina. Ce scuze avem pentru ceea ce inca nu am realizat? Ce am facut cu timpul nostru? Cu siguranta, nu ni l-a folosit altcineva fara voia noastra, ci noi am ales fie sa il cedam altei persoane, fie sa il folosim in alt mod decat pentru a ne implini visele.

Puterea de a folosi timpul in avantajul nostru consta intr-o actiune care se desfasoara in mod permanent. E vorba de acea perspectiva care ne face sa actionam tot timpul, sa gasim solutii acolo unde alti oameni vad piedici si sa facem mereu un pas, oricat de mic, acolo unde alti oameni s-ar da batuti, considerand ca ceea ce au de facut e peste puterile lor.

Din fericire, suntem in stare de multe lucruri. Din nefericire insa, ne dam seama de cat de multe putem indura sau realiza abia cand ajungem pe neasteptate intr-un anumit context. In orice caz, chiar si atunci, cand suntem luati pe nepregatite, dar ne demonstram noua ca am reusit sa infruntam situatia, trebuie sa invatam o lectie importanta si sa continuam sa traim cu mai multa incredere in noi si in ceea ce putem realiza.

Auzim mereu despre succesele oamenilor din jur. Ii credem inzestrati cu abilitati pe care noi nu le avem. Nimic mai fals. Foarte putini oameni pe lume se nasc cu adevarat lideri sau genii. In rest, trebuie sa stim sa facem din contextul actual si din momentul prezent o situatie care sa ne duca mai aproape de ceea ce ne dorim. Dar trebuie, mai intai, sa ne dorim acel lucru suficient de mult si sa avem o motivatie cu adevarat sincera.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016