Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceea ce nu vedem, dar exista

Tags: dezvoltare personala, pasiune, hobby-uri, interese, munca

Multe dintre principiile de astazi sunt ghidate de societatea de consum care trebuie sa se auto-sustina prin modul de a comunica, de a educa, de a se justifica.
Uitam, din aceasta cauza, de unele lucruri pe care incepem sa nu le mai vedem pana ajungem sa credem ca nu mai exista. Imperfectiunile intra in aceasta categorie. Nimic nu e perfect. Lumea nu e perfecta si nici oamenii nu sunt. Sa nu uitam ca defectele ne amintesc de faptul ca suntem unici si ca, de multe ori, exact ceea ce incercam sa ascundem ii va face pe altii sa descopere ceva frumos in noi.

Trebuie sa ne acceptam defectele si sa ne recunoastem greselile. Sa nu ne ascundem si sa nu mintim. Sa gasim un mod de a face fata adevarului, de a indura consecintele realitatii si de a merge mai departe. Atunci cand nu suntem sinceri cu noi, nu suntem sinceri nici cu ceilalti.


Sa nu credem ca suntem asupriti de conditiile prezente fiindca cele mai multe lucruri din jurul nostru pot fi schimbate. Si, chiar daca ne vine greu sa credem, putem fi platiti si daca ne indeplinim visul. Dar, evident, asta insemna sa muncim foarte mult si sa dovedim ca ne ducem pana la capat pasiunea si o transformam in ceva tangibil.

Munca interesanta devine un stimulent permanent. Doar grijile si lipsa de interes fata de ceea ce facem sunt factori care ne storc de energie si ne descurajeaza. Cu totii ar trebui sa avem hobby-uri si sa ne cultivam pasiunile. Daca avem grija sa ne dezvoltam interesele, vom reusi sa descoperim in noi abilitati de care acum nu ne credem in stare.

Daca iubesti ceea ce faci si devii foarte bun in activitatea respectiva, atunci vei reusi sa faci acel lucru de o mie de ori mai bine decat multi altii. Secretul e sa gasesti punctul comun dintre ceea ce iubesti, lucrul la care te pricepi si lucrul pentru care oamenii te-ar plati.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016