Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare dusman al productivitatii

Tags: marketing, productivitate, dusmanul productivitatii, stres

Ai un program aglomerat. Esti tot timpul presat sa performezi la cele mai inalte standarde. Iti justifici multele ore de lucru si putinele ore de somn, spunand "Am atatea de facut". Dar stii de ce esti atat de stresat? Si stii cum iti afecteaza asta productivitatea?
Factorul care afecteaza la modul cel mai negativ productivitatea este sentimentul de nefinalizare, nelinistea ca ai prea multe lucruri de facut. Te trezeste in miezul noptii si simti o strangere de inima in timp ce-ti verifici mail-ul in timpul zilei. Este momentul in care ai iesit sa iei pranzul sau doar intr-o scurta pauza si iti dai seama ca ai uitat de o intalnire.
 
Psihologii par a nu cadea de acord cand vine vorba sa ne spuna cate ganduri ne trec prin minte in timpul unei zile. O scurta navigare pe Google ne da zeci de link-uri in care putem extrage o medie: intre 12.000 si 80.000 de ganduri pe zi. Ceea ce este foarte mult.
 
La ce te gandesti cel mai mult? Te gandesti doar la ce trebuie facut? Iti spunem noi ca, adesea, obligatiile personale si profesionale, dar si proiectele incomplete sunt in competitie pentru a ne castiga atentia. Si de aici incep si problemele.
 
Unii pot crede ca a te gandi prea mult la viitorul apropiat (urmatoarele trei pana la sase luni) inseamna si mai mult stres. Dar, daca nu trecem printr-un proces complet de gandire, de decompresie a acestor planuri de viitor, anxietatea se va prelungi. Este mai bine sa induram un stres acut de perioada scurta, decat sa-l intindem pe zile, luni sau ani.
 
Care este rezultatul acestei anxietati? Ea ne compromite abilitatea de a ne concentra si sta in calea nevoii de a fi prezent. Daca ai impresia ca asta ti se intampla si tie, mai gandeste-te o data. Ai avut vreodata vreo convorbire telefonica importanta in timpul careia ti-ai verificat si mail-ul? Asta inseamna ca mintea ti-a fost distrasa si ca ti-ai distrus performanta in cadrul primei activitati mentionate. 
 
Cum se poate evita aceasta situatie? Controleaza stresorii prin:
 
1. Fa un inventar al tuturor lucrurilor de care crezi ca esti responsabil. 
 
2. Intalneste-te cu un sef, subordonat, prieten si imparte sarcinile in doua: unele de care trebuie sa uiti, pe care trebuie sa le renegociezi sau pentru care sa ceri mai mult timp de rezolvare si cele pe care trebuie sa le rezolvi imediat sau pe care sa le delegi.

Sursa articol: Entreprenuer.com
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016