Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci intrebari care nu trebuie sa ramana fara un raspuns

Tags: obiectiv, eforturi, obstacole, succes, atitudinea pozitiva

Iarna i-a facut pe cei mai multi dintre noi sa simta o oboseala sora cu starea de moleseala care acum pare sa se prelungeasca prin astenia de primavara. Am pus in raft proiecte, planuri, vise, toate amanate pana la sosirea primaverii.
Iar acum ca se apropie momentul care toamna trecuta inca parea indepartat, ne recuperam fortele incet-incet si ne pregatim de indeplinirea rezolutiilor atat de indelung amanate.

Cum ne revenim? Cum iesim din toropeala in care ne-a adancit iarna si cum descoperim cea mai buna versiune a noastra, una muncitoare si dornica de fapte mari?

Pune-ti urmatoarele intrebari, iar raspunsurile te vor ajuta sa iti modelezi realitatea dupa bunul plac:

1. Ce te-ar face sa fii mandru de tine?

Cand iti asculti inima si intuitia, cei din jur nu vor fi intotdeauna de acord cu tine. Dar atunci cand gasesti ceva care te face fericit, nu toti se vor bucura pentru tine. Cand vei oferi bunatate neconditionata, unii oameni se vor indoi de motivele tale. Cand esti sincer pana in strafundul sufletului, unii vor incerca sa foloseasca aceasta sinceritate impotriva ta. Nu-i lasa pe acesti oameni sa te opreasca din a face lucrurile amintite mai sus. Acesti oameni nu conteaza. Conteaza doar cum te simti tu si cat de mandru esti de viata pe care o duci.

2. Cum pot face o schimbare pozitiva?

Chiar daca uneori pare un efort zadarnic, fa ceea ce trebuie sa faci. Ghideaza-te dupa iubire si adevar, iar cei care mint si par de neoprit vor intra, in cele din urma, pe un drum infundat. Continua sa faci mici gesturi de bunatate si chiar daca nu vei vedea intotdeauna rezultatele actiunilor tale, acestea vor face o diferenta in timp. In schimb, daca nu faci nimic, nicio schimbare nu va avea loc.

3. Ce incerci sa realizezi si de ce?

Daca stii raspunsul la aceasta intrebare simpla, aminteste-ti-l zi de zi. Trebuie sa identifici, fara nicio urma de indoiala, motivul pentru care faci ceea ce faci. Succesul apare atunci cand exista un motiv intemeiat si o tinta de atins. Cand ai un motiv pentru a face ceva, ai un scop valid care iti sustine eforturile. Iar atunci cand impletesti motivul cu rezultatul dorit, munca ta va fi depusa in mod consistent si productiv.

4. Ce obstacole iti stau in drum?

Un obstacol e cu adevarat un obstacol atunci cand nu stii ca exista. Daca insa l-ai identificat, atunci nu este decat o provocare. Descopera in aceste provocari sansele de a face progrese de durata. Si ai deja tot ce iti trebuie pentru a nu te feri de aceste provocari. Nu uita ca cele mai grele drumuri duc adesea catre cele mai inalte varfuri, iar cel mai bun mod de a trece peste un obstacol e de a trece chiar prin el si nu de a-l ocoli sau de a cauta scurtaturi.


5. Care e urmatorul pas?

Nu uita ca a nu face nimic doar pentru ca momentan poti face foarte putin este una dintre cele mai mari greseli. Incepe sa lucrezi pentru a-ti indeplini obiectivul si nu renunta fiindca orice pas, oricat de mic, e in directia dorita de tine si te duce mai aproape de indeplinirea visului pe care il ai. Fa tot ce poti cu resursele pe care le ai acum. Mentine-ti atitudinea pozitiva si nu uita ca succesul vine dupa ce ai parcurs un drum pas cu pas. Fiecare pas pozitiv inseamna ca poti merge si mai departe.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016